Hurja huhu Saksasta – Auto Bild: Kimi Räikkönen ehdolla Ferrarille, jos Vettel päättää lähteä

Arvailut Ferrarin ja Sebastian Vettelin teiden erkamisesta ennenaikaisesti ovat kiihtyneet, mitä pidemmälle F1-kausi on edennyt. Barcelonan GP:n alla Vettel vakuutti, ettei ole edes miettinyt jättävänsä italialaistallia kesken kauden. Myös tallipäällikkö Mattia Binotto piti selvänä, etteivät huhut saksalaisen lähdöstä pidä paikkaansa.

Saksalaisen Auto Bild -lehden mukaan Vettelin lähtö voi kuitenkin toteutua nopeastikin. Jopa ennen elokuun viimeisenä viikonloppuna ajettavaa Belgian GP:tä, jos Vettelin Ferrarin vauhti ei kohene.

Vettel on kerännyt kauden viidessä ensimmäisessä kilpailussa ainoastaan kymmenen MM-pistettä. Samalla tallikaveri Charles Leclerc on onnistunut heikolla Ferrarilla nousemaan palkintopallille keräten 40 pistettä.

Auto Bildin mukaan Vettelin menestys viikonlopun Barcelonan GP:ssä voi olla ratkaisevassa asemassa saksalaisen jatkon kannalta. Jos menestys jää alkukaudesta totutun laihaksi tai jos auton kanssa ilmenee ongelmia, voi yhteistyö päättyä. Vettelin ja Ferrarin sopimus on voimassa kauden 2020 loppuun. Ensi kaudella Vettelin korvaa Carlos Sainz.

Vielä Barcelonassa Vettel ja Ferrari kuitenkin yrittävät saada saksalaisen autoon lisää vauhtia. Vettel sai autoonsa Barcelonan viikonlopuksi uuden korin. Perjantain harjoituksissa uudistuksen vaikutukset olivat saksalaisen mukaan huomattavissa. Autosportin mukaan Vettel sanoi tekemisessä olleen hieman aiempaa enemmän järkeä.

– Yleisesti ottaen se oli hieman parempi yhden kierroksen ajoissa, Vettel sanoi Autosportin mukaan.

– Iltapäivällä minulla oli hieman vaikeuksia saada aikaan kierroksia. Meidän tilanteemme pitäisi olla parempi, joten saa nähdä, mitä huomenna (lauantaina) tapahtuu. Kokeilimme muutamia uusia asioita. Tiedämme enemmän huomenna, saksalainen sanoi.

Jos uudistuksista huolimatta Vettelin vauhti jää uupumaan ja saksalainen todella päättää vaihtaa maisemaa, on Auto Bildin mukaan korvaajaehdokkaitakin jo mietitty.

Tässä kohtaa tilanne käy suomalaisittain mielenkiintoiseksi, sillä lehden mukaan varikolla on suljettujen ovien takana käyty keskustelua Alfa Romeon Kimi Räikkösen mahdollisesta paluusta Ferrarille Vettelin korvaajaksi. Toisena vaihtoehtona lehden mukaan on Racing Pointilla kaksi kisaa tuurannut saksalainen Nico Hülkenberg.

Räikkönen siirtyi Ferrarilta Alfa Romeolle kauden 2018 päätteeksi. Hän on edelleen viimeisin Ferrarilla maailmanmestaruuden voittanut kuljettaja. Räikkönen juhli F1:n maailmanmestaruutta vuonna 2007.



Lue myös:

    Uusimmat