Huomisaamuna lumimyräkkä kurittaa erityisesti etelää ja länttä – lunta yli 5 senttiä! "Voi olla, että saadaan joululumet"

Pekka Pouta oli kuin kotonaan MTV Uutisten uudessa uutisstudiossa 1:36
Katso video! Pekka Pouta testasi MTV Uutisten uuden uutisstudion ja taisi viihtyä siellä, sillä Pouta makoili lattialla Huomenta Suomen kuvaajan astuessa studioon.

Huomenaamuna tulee lunta ja ihan kunnolla, lupaa MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi.

Suomen etelä- ja länsiosiin vyöryy huomisaamuna lumipyry, joka tuo mukanaan jopa yli viisi senttiä lunta aamupäivän aikana.

Iltaa kohden lumipyry jatkaa matkaansa maan itä- ja pohjoisosiin, mutta rannikolla etelässä ja lännessä lumikertymä jää suurimmaksi.

Pysyy lumena

Lumi pysyy lumena, eikä se muutu loskaksi, Rintaniemi sanoo.

– Esimerkiksi Helsingissä on pakkasta, joten lumi ei sula, mutta toki pääväyliä suolataan, joten lumi muuttuu siellä loskaksi. Aamulla liikkeelle lähtevien kannattaa varata hieman enemmän aikaa matkantekoon.

Meteorologin mukaan on mahdollista, että huomiset lumet pysyvät maassa jouluun asti. Täten myös etelään saataisiin valkoinen joulu.

– Sää pysyy kylmänä, joten voi olla, että etelään ja länteen saadaan joululumet. Loppuviikon aikana ruuhka-Suomen alueella on pikkupakkasia, mutta idässä ja pohjoisessa voi olla yli 10 astetta pakkasta, Rintaniemi päättää.

Lue myös:

    Uusimmat