Huomattava dopingfakta: Robert Heleniuksen kärystä tuore lisä

Anthony Joshua tyrmäsi tylysti Robert Heleniuksen 0:33
Robert Helenius koki tyrmäystappion Anthony Joshualle seitsemännessä erässä. Hän oli antanut dopingnäytteensä vuorokausi ennen ottelua.

Huomattavan moni nyrkkeilytähti Anthony Joshuan vastustaja on kärynnyt dopingista. Tuoreimpana listalle liittyi suomalaisnyrkkeilijä Robert Helenius.

Heleniuksen ei ollut alun perin määrä otella Lontoossa Joshuaa vastaan aiemmin tässä kuussa, mutta hän pääsi otteluun viikon varoitusajalla – koska Dillian Whyte, jonka oli määrä kohdata brittimaanmiehensä, jäi kiinni dopingista.

Helenius kesti Joshuaa vastaan seitsemänteen erään, jossa hän taipui tyrmäyksellä. Dopinguutiset saivat kuitenkin jatkoa, kun Joshua–Helenius-ottelun promoottori Matchroom Boxing kertoi Suomen aikaa lauantain vastaisena yönä, että Helenius on antanut positiivisen dopingnäytteen vapaaehtoisessa testissä vuorokausi ennen ottelua, 11. elokuuta

Edellisten vuosien maailmanmestarin Joshuan vastustajille on aiemminkin osunut dopingkäryjä. Joshualle IBF-mestaruusottelussa joulukuussa 2016 taipunut yhdysvaltalainen Eric Molina kärähti ottelun jälkeen deksametasoni-lääkeaineesta.

Vuonna 2020 yhdysvaltalaisen Jarrell Millerin oli tarkoitus otella MM-matsissa Joshuaa vastaan, mutta ottelu ei toteutunut aiemminkin dopingista usein kärynneen Millerin uuden dopingkäryn myötä.

Joshuan vastustajien käryt tarjoavat pienoiskuvaa siitä, ettei ammattilaisnyrkkeily ole ollut puhtaimpia lajeja.

Lue myös:

    Uusimmat