Huoli uudesta korona-aallosta leviää Pekingissä – liikkumista rajoitetaan, viranomaiset syynäävät tukkutoreja

1:49
Pekingissä on turvauduttu uudestaan rajoitustoimiin koronan vuoksi

Kiinassa pekingiläiseen toriin liittyvien koronavirsutartuntojen määrä on noussut yli sadan. Kiina on tiukentanut rajoituksiaan Pekingissä ja muunmuassa rajoittanut matkustusta kaupungista ulos estääkseen viruksen leviämistä muualle maahan.

Kiina pääepidemiologin mukaan seuraavat kolme päivää tulevat näyttämään mihin suuntaan tilanne kehittyy.

Maailma oppi Kiinan toiminnasta koronaepidemian alkaessa Wuhaninssa sen, että keskushallinto voi toimia nopeasti ja totaalisesti rajoitustoimissaan. 11 miljoonan asukkaan Wuhan eristettiin. Nyt uhattuna on kaksi kertaa suurempi Peking pääkaupunki ja koko Kiinan ydin.

Voiko lukuihin luottaa?

Virallisesti uusia tartuntoja on nyt 106 mutta, kuten Wuhanissa epäiltiin, virallinen voi tarkoittaa kaunisteltua. Kiinan mukaan kaikki jäljitetyt tartunnat liittyvät Xinfadin tukkutoriin ja Pekingin läpikäymillä 46: lla muulla torilla ei ole tehty virushavaintoja.

Rajoitustoimet ovat mittavia. Liikennettä Pekingistä ulos on rajoitettu. Xingfadia ympäröivää eristysaluetta laajennettu ja vartiointia sekä testausta tehostettu. Kiinan suurin kaupunki Shanghai rajoittaa riskialueilta ja Pekingistä tulijoita.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja