Hunaja on todella tehokas kauneudenhoidossa – nappaa parhaat vinkit!

Hunajalla voi saada kuulaan ihon ja säkenöivät hiukset.

Hunaja tuo teehen upean maun, mutta tämän lisäksi sitä voi käyttää myös kauneudenhoidossa.

Ihonhoito

Kosteuttava naamio

Hunaja sitoo kosteutta. Tämän ansiosta se kosteuttaa ja ravitsee väsynyttä ihoa. Levitä siis yksi ruokalusikallinen hunajaa puhtaalle ja kuivatulle iholle. Anna hunajan vaikuttaa noin 15-20 minuuttia, kunnes huutelet sen pois haalealla vedellä.

Puhdistaa ihohuokosia

Hunaja elvyttää verenkiertoa sekä puhdistaa ja pehmittää ihoa. Hunajassa on glukoosioksidaasientsyymia, joka tuhoaa bakteereja. Tästä syystä hunaja on mahtava tuote ihon hyvinvoinnin kannalta.

Puhdista ihosi seuraavalla kerralla tällaisella seoksella:

Seos:

1 rkl hunajaa

2 rkl jojobaöljyä tai kookosöljyä

Sekoita hunaja ja valitsemasi öljy tasaiseksi seokseksi. Levitä se sitten puhdistetulle ja kuivatulle iholle. Hiero pyörivin liikkein, välttäen silmänympärysaluetta. Huuhtele sitten haalealla vedellä.

Ihon kuorinta

Kuori ihosi yhdistämällä 2 ruokalusikallista hunajaa ja 1 ruokalusikallinen ruokasoodaa. Sekoita seos hyvin. Kostuta sen jälkeen kasvosi kevyesti vedellä ja levitä seos kasvoillesi tai koko vartalollesi pyörivin liikkein. Pese tuote sitten pois iholtasi. Tämä seos puhdistaa tehokkaasti ja poistaa ihostasi kuollutta ihosolukkoa.

Hoida tulehduksia

Hunaja ehkäisee bakteerien kasvua, ja on siksi hyvä rohto haavaumien ja tulehtumien hoitoon. Hiero esimerkiksi hunajan ja kookosöljyn yhdistelmää haavaumien päälle. Hunajaa voi hyödyntää myös proriasiksen, hyönteistenpistojen sekä palohaavojen hoidossa.

Aknen hoitoon

Hunaja sisältää sellaisia ainesosia, jotka ehkäisevät bakteerin kasvua. Tämän takia kannattaa levittää hunajaa esimerkiksi näkyvien epäpuhtauksien päälle ja antaa vaikuttaa 10-15 minuuttia. Hunaja myös hillitsee ihon punoitusta.

Lisää esimerkiksi 2 ruokalusikallista hunajaa kylpyveteen ja anna sen liueta sinne kokonaisuudessaan ennen kuin hyppäät sinne sekaan. Hunaja puhdistaa ja pehmittää ihoa, joten se toimii todella hyvin myös kylpyvedessä.

Hiushoidossa

Tehohoito

Hunajan ainesosat lisäävät hiuksissa kiiltoa. Kookosöljy imeytyy tehokkaasti hiukseen, joten näitä kahta raaka-ainetta kannattaa todellakin hyödyntää hiushoidossa.

Seos:

1 rkl hunajaa

2 rkl kookosöljyä

Sekoita hunaja ja kookosöljy keskenään. Levitä sitten tätä seosta kosteisiin latvoihisi ja anna vaikuttaa 20 minuuttia. Huuhtele hunaja ja kookosöljy hiuksistasi hyvin.

Shampoo

Hunajan avulla hiukset pysyvät terveinä ja kosteutetun näköisiltä. Lisää yksi teelusikallinen hunajaa suosikkishampoosi sekaan ja pese hiukset muutoin normaalisti.

Vaalentaa hiusväriä

Hunaja sisältää glukoosioksidaasientsyymia, joka vapauttaa hitaasti vetyperoksia. Vetyperoksidi taas tunnetusti vaalentaa hiusväriä. Jos haluat vaalentaa hiuksiasi, niin lisää 3 ruokalusikallista hunajaa 2 ruokalusikalliseen vettä. Levitä seosta puhtaisiin ja pyyhekosteisiin hiuksiin ja anna vaikuttaa tunnin verran. Muista huuhdella seos hiuksistasi hyvin. Toista hoito muutamaan otteeseen, jotta tuloksista tulee näkyviä.

Lue myös:

    Uusimmat