Mainos

Humalaisen perätön pommiuhkaus: "35 minuutin päästä räjähtää"

Keski-ikäisen seinäjokelaismiehen epäillään syyllistyneen perättömään vaarailmoitukseen ja räjähderikokseen Seinäjoella eilisiltana.

Tilanne sai alkunsa, kun miehen lähiomainen huolestui tämän lähettämistä synkistä ja uhkaavansävyisistä viesteistä. Omainen ei itse saanut yhteyttä mieheen ja välitti tiedot hätäkeskuksen kautta poliisille.

Poliisi tavoitti sekavan miehen lopulta hieman ennen iltakymmentä asunnostaan. Hänet kuljetettiin sekavuuden takia ensiapuun tarkastettavaksi.

Jo asunnossaan mies oli puhunut kellon tikittämisestä ja lausunut poliisille verhottuja uhkauksia. Hän jatkoi uhkauksien latelua hoitohenkilökunnalle sanomalle, että "35 minuutin päästä räjähtää".

Poliisin tullessa paikalle mies sanoi, ettei kenenkään kannata mennä hänen asunnolleen oman turvallisuutensa takia.

Vakavankuuloisen uhkauksen takia poliisi päätti evakuoida vaaravyöhykkeellä olevat asunnot, jotka sijaitsivat Paavonkadulla. Evakuointi sujui ripeästi ja asunnoissa olleet toistakymmentä henkilöä saatiin siirretyksi ajoissa turvallisiin tiloihin, joissa he joutuivat olemaan noin kaksi tuntia.

Poliisin tarkastuksessa miehen asunnosta ei kuitenkaan löytynyt räjähteitä.

Mies myönsi lopulta poliisille, että mitään pommia ei ole olemassa. Asunnon tutkinnassa virkavalta oli saanut viitteitä räjähteistä. Epäilty kertoi kuitenkin hävittäneensä aiemmin hallussaan olleet ja asunnossaan säilyttämänsä räjähteet.

Uhkauksen selvittely sitoi puolet poliisipartioista noin 3-4 tunnin ajaksi muutoinkin kiireisenä perjantai-iltana. Tämän lisäksi räjähde-etsintään ja -raivaukseen perehtynyttä henkilökuntaa jouduttiin kutsumaan vapaavuorolta töihin. Myös ensihoidon ja pelastuslaitoksen henkilöstöä jouduttiin pitämään valmiudessa useita tunteja pahimman varalta.

Seinäjokelaismiestä epäillään perättömästä vaarailmoituksesta ja räjähderikoksesta. Lisäksi tutkinnassa on perättömästä ilmoituksesta aiheutuneet ylimääräiset kustannukset ja evakuointitoimien kohteeksi joutuneiden vaatimukset.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.