Humalainen isä kompastui vauvansa sitteriin – törkeässä vammantuottamuksessa murtui kylkiluita

Pienen vauvan isä tuomittiin törkeästä vammantuottamuksesta, kun hän pikaistuksissaan potkaisi vauvan sitteriä niin, että lapsi loukkaantui.

Sitteri on eräänlainen vauvaistuin, jossa lapsi pysyy paikoillaan. 

Tapaus sattui viime vuoden tammikuussa Ylöjärvellä. Alkoholin vaikutuksen alaisena ollut vauvan isä oli käymässä lapsen äidin luona ja oli riitelyn päätteeksi poistumassa asunnosta.

Poistuessaan mies oli kompastunut sitteriin, jossa lapsi oli lepäämässä. Hän ei kuitenkaan ollut huomannut lasta ja oli vihaisena potkaissut sitterin selkäpuolta niin, että vauva lensi sitteristä.

Vauva lensi noin metrin matkan laskeutuen kasvot ja oikea kylki edellä lattiaan. Kahdeksanviikkoiselle tyttövauvalle aiheutui teosta kipua ja kylkiluunmurtumia.

Sakkoja ja vahingonkorvauksia

Vuonna 2000 syntynyt mies tuomittiin pahoinpitelystä ja törkeästä vammantuottamuksesta yhteensä 6 kuukauden ehdolliseen ja 60 päiväsakon rangaistukseen. Maksettavaa miehelle tuli päiväsakoista 360 euroa.

Pahoinpitely koski sitä, miten mies oli teon jälkeen ja hermonsa menettäneenä tönäissyt entisen avopuolisonsa ja lapsensa äidin kahdesti lattialle ja vääntänyt tätä kädestä.

Lisäksi mies tuomittiin maksamaan uhrille 1 500 euroa kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta.

Miestä tapauksen jälkeen takaraivoon läpäissyt lapsen äiti tuomittiin lievästä pahoinpitelystä. Oikeus kuitenkin otti huomioon, että shokissa olleen naisen toiminnassa oli kyseessä hätävarjelua lähellä ollut tilanne ja jätti naisen tuomitsematta rangaistukseen.

Tuomio on lainvoimainen.

Vauvalle elinikäiset vammat hapenpuutteesta ja äidille virtsajohdinvauriot – tällaisia synnytysvahinkoja Suomen sairaaloissa tapahtuu 4:42
Vauvalle elinikäiset vammat hapenpuutteesta ja äidille virtsajohdinvauriot – tällaisia synnytysvahinkoja Suomen sairaaloissa tapahtuu.      

Lue myös:

    Uusimmat