Mainos

Hulppea limusiini on seissyt jo kuukausia Helsingin Laajasalossa – lupauksista huolimatta autoa ei ole viety pois: "Tällainen ajoneuvo ei tosiasiassa ole liikennekäytössä"

0:44
Video: Limusiini oli samalla paikalla jo viime kesänä.

Helsingin Laajasalossa tienvarteen pysäköity limusiini kummastuttaa paikallisia ihmisiä. Auto on seisonut hievahtamatta paikallaan jo kuukausien ajan.

MTV Uutiset kertoi samaisesta limusiinista viime heinäkuussa. Tuolloin limusiinin omistava yrittäjä lupasi, että limusiini lähtee paikalta kesälomien loputtua.

– Auto on mainoskäyttöön tarkoitettu ja odottaa teippausta. Se kyllä lähtee siitä, kunhan kesälomat loppuvat ja teipit saadaan kylkiin, auton omistaja totesi MTV:lle viime heinäkuussa.

Vielä marraskuun alussa auto oli yhä samalla paikalla.

Nyt auton omistaja kertoo MTV Uutisille, että auto lähtee teipattavaksi vielä tällä viikolla.

– Kyllä se siitä lähtee, hän vakuuttelee.

Onko limusiini pysäköity luvallisesti?

Cadillac Escalade-mallinen limusiini on pysäköitynä kuorma-autoille varatulle pysäköintipaikalle. Auton rekisteritiedoista ilmenee, että limusiini on rekisteröity kuorma-autoksi.

Koska enimmäispysäköintiaikaa ei ole ilmoitettu, periaatteessa omistaja saa pitää limusiiniaan pysäköintipaikalla niin pitkään kuin haluaa.

Lupa koskee vain ajoneuvoja, jotka ovat tosiallisessa liikennekäytössä. Tieliikennelain 28:n pykälän 2. momentin mukaan tielle ei saa jättää eikä tiellä saa säilyttää tai varastoida ajoneuvoa, jota tosiasiallisesti ei käytetä liikenteessä.

Helsingin kaupungin pysäköinninvalvojan Kaija Kossilan mukaan kuukausia samalla paikalla ollut ajoneuvo ei tosiasiassa ole liikennekäytössä. Se ei silti yksinään vielä riitä siihen, että kaupunki ryhtyisi siirtämään autoa muualle.

– Tällainen ajoneuvo ei tosiasiassa ole liikennekäytössä. Se on kuitenkin monen tekijän summa, ja niissä tapauksissa (joissa kaupunki on siirtänyt auton pois) on laiminlyöty monenlaisia velvoitteita.

Velvoitteiden laiminlyönnillä hän tarkoittaa, että auto on esimerkiksi katsastamaton tai vakuuttamaton.

Viimeistään tammikuussa on lähdettävä

MTV Uutiset selvitti ajoneuvon tiedot. Auto on vakuutettu ja sen määräaikaiskatsastus on voimassa tammikuuhun 2020.

Mikäli omistaja aikoo pitää ajoneuvonsa liikenteessä sen jälkeenkin, hänen on viimeistään tammikuussa vietävä ajoneuvo katsastukseen.

Muussa tapauksessa ajoneuvo on poistettu liikennekäytöstä, ja kaupungilla on oikeus siirtää se muualle.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja