Näin Huittisten vauvasieppaaja valmisteli tekoaan – osti Prismasta vasaran ja sovitti kantoreppua

Näin Huittisten vauvasieppaaja valmisteli tekoaan 0:31
Parikymppinen nainen varautui julmaan tekoonsa huolellisesti

22-vuotias nainen valmistautui vauvasieppaukseen perusteellisesti.

Vuonna 2001 syntynyt nainen vei viikon ikäisen vauvan väkivaltaisesti äidiltään viime vuoden syyskuussa Huittisissa.

Nainen oli ehdottanut itselleen ennalta tuntemattomalle naiselle ulkoilulenkkiä Facebook-ryhmän kautta.

Tapaamisen aikana nainen iski äitiä vasaralla ja vei vauvan.

Joitain tunteja myöhemmin poliisi otti naisen kiinni linja-autosta Helsingissä. Lapsi oli vahingoittumattomana hänen hallussaan.

Tallentui kaupan valvontakameraan

Poliisin esitutkinta-aineiston mukaan nainen oli varustautunut tekoonsa huolellisesti. Hän oli ostanut muun muassa Prismasta vasaran, vauvantarvikkeita sekä hankkinut matkaliput.  

Tapaamiseen nainen oli tullut kantorepun kanssa, jossa oli nukke.

22-vuotiaalle naiselle luettiin viime viikolla syytteet törkeästä vapaudenriistosta, törkeästä pahoinpitelystä ja petoksesta Satakunnan käräjäoikeudessa.

– (Törkeän vapaudenriiston ja törkeän pahoinpitelyn) lisäksi hän erehdytti kolmatta henkilöä. Tämä kolmas henkilö on se, jonka luokse nainen oli vauvan kanssa matkustamassa silloin, kun poliisi sai hänet Helsingissä kiinni, poliisin tutkinnanjohtaja Anna Kivimäki sanoi poliisin tiedotteessa joulukuussa.

Huijasi miestuttavaansa

Kolmannen henkilön erehdytyksen osalta naista syytetään petoksesta.

Nainen sai myös miestuttavaansa uskomaan, että oli juuri synnyttänyt miehelle lapsen. Nainen oli lähettänyt miehelle aiheesta satoja viestejä.

Syyttäjän mukaan nainen oli ilmoittanut miehelle, että on lapsen kanssa sairaalassa Helsingissä. Nainen oli ehdottanut miehelle yhteen muuttoa ja saanut miehen suostumaan tähän. 

Tapahtumien aikaan mies oli matkalla hakemaan naista ja lasta luokseen. Mies oli hankkinut lapselle tarvikkeita sadoilla euroilla ja myös varannut hotelliyön läheltä sairaalaa.

Nainen ei kuitenkaan ollut sairaalassa, vaan linja-autossa matkalla Helsinkiin. Poliisit pysäyttivät bussin ennen perille pääsyä ja ottivat naisen kiinni.

Oikeudessa nainen myönsi erehdyttäneensä miestuttavaansa, mutta kiisti vieneensä vauvan tahallaan tai lyöneensä äitiä vasaralla päähän. 

Nainen myöntää kuitenkin olleensa tapahtumapaikalla ja kävelyllä äidin kanssa. Naisen mukaan äidin päähän saattoi tulla vamma läheisellä liikuntapaikalla olleiden nuorten heitettyä kiven tai muun esineen.

Oikeus antaa tuomionsa myöhemmin.

Lue myös:

    Uusimmat