Huipputuottaja Jurek ammentaa lauluja omasta elämästään: "Hyvät biisit syntyvät siitä, että ne ovat rehellisiä ja vilpittömiä"

Tuottaja Jurek MTV Uutisten haastattelussa 4:56

Vuoden 2018 Emma-gaalassa Vuoden tuottajaksi palkittu Jurek on jälleen ehdolla samassa kategoriasssa.

Huipputuottaja Jurek Reunanen on tehnyt hittejä muun muassa Antti Tuiskulle, SANNIlle, Jenni Vartiaiselle ja Robinille. Hänet nähtiin myös yhtenä Idols-ohjelman tuomareista, kun ohjelma teki paluun vuonna 2017. Mediahuomiolta tuottaja ei ole välttynyt.

– Ohjelma teki minusta varmaan helposti lähestyttävämmän. Kai se on niin, että kun tekee nimekkäiden artistien kanssa yhteistyötä, tulee nimi mainittua ainakin sivulauseessa, Jurek kertoo MTV Uutisten haastattelussa.

Jurek kertoo, että yhteistöistä on vaikeaa valita omaa suosikkiaan. Jenni Vartiaisen Monologi-levyn tekeminen yhdessä Jukka Immosen kanssa oli kuitenkin suuri kunnia.

– Tietysti myös Sannin kanssa on ollut ihan loistavia reissuja, joilla on syntynyt hienoa musiikkia. Se on ollut loistava uusi ystävyys, josta on onneksi kummunut myös hyvää musiikkia ulos.

Sannin lisäksi Jurek mainitsee myös Vuoden naisartistiksi ehdolla olevan Jannan sekä Lukas Leonin, joka on ehdolla Vuoden tulokas -kategoriassa.

– Ei voi olla kuin onnekas, kun pääsee tekemään musiikkia niin siistien tyyppien kanssa, Jurek hehkuttaa.

Jurek kertoo, että tehdessä kappaletta prosessi lähtee siitä, että sillä pitää olla jokin syy olla olemassa. Kappaleella tulee hänen mukaansa olla tarina taustalla, oli se sitten hänen omansa tai artistin.

– Hyvät biisit syntyvät siitä, että ne ovat rehellisiä ja vilpittömiä. Niissä on jokin oikea asia elämästä, josta kerrotaan niin, että se koskettaa muitakin ihmisiä, mikä aiheuttaa sitten reaktioita, Jurek miettii.

Jurek on sitä mieltä, ettei lauluntekoprosessi ole varsinaisesti nopeutunut, vaikka se ulkopuoliselle kuluttajalle voikin siltä näyttää. 

– Ainakin itselläni tekoprosessi menee yhä enemmän ja enemmän aika perusasioiden äärelle. Mennään mökille, soitellaan kitaraa ja keskustellaan. Biisin tekemisessä voi kestää aika pitkäänkin. 

– Laulu on aina laulu. Tietenkin, jos tehdään vaikka jotakin trap-musiikkia, jossa heitetään läppää jonkin biitin päälle, niin silloin voi syntyä aika nopeastikin asioita. Mutta tuollainen perinteinen pop-biisien tekeminen vie edelleen aikaa.

Lukuisia radiohittejä tehtaillut Jurek tunnustaa, että yleensä sen tietää, kun kappale tulee lyömään suuremman yleisön läpi.

– Kyllä sen yleensä tunnistaa, että nyt tuli muuten iso biisi tehtyä.

Lue myös:

    Uusimmat