Mainos

Huippusuosittu Ensitreffit alttarilla -ohjelma jatkuu syyskuussa

Valtavan suosion ensimmäisellä tuotantokaudellaan saavuttanut Ensitreffit alttarilla jatkuu uusin, toisen kauden jaksoin AVAlla tiistaina 1.9. alkaen.

Tuleva kausi esittelee uudet parit sekä uudistuneen asiantuntijatiimin. Rakkautta lähtee etsimään jälleen kuusi rohkeaa sinkkua, jotka antavat kohtalonsa asiantuntijoiden käsiin ja tapaavat tulevan puolisonsa ensi kertaa vasta alttarilla. Naimisiin mennään siis jo ensitreffeillä!

Ensitreffit alttarilla -ohjelman ensimmäinen tuotantokausi oli AVAn kaikkien aikojen katsotuin ohjelmasarja (pois lukien jääkiekon MM-kisojen 2012 -ottelut). Suosio näkyi myös tämän kauden hakemusten määrässä, niitä saapui lähes tuhat kappaletta.

Faktaa ohjelmasta:
Ohjelmaan hakeneille sinkuille tehtiin laajat psykologiset testit, jotka kartoittivat heidän arvojaan, luonteenpiirteitään ja puolisotoiveitaan. Tämän lisäksi asiantuntijat tapasivat ja haastattelivat ohjelmaan hakeneet sinkut. Hakijoiden joukosta asiantuntijat loivat kolme mahdollisimman yhteensopivaa paria, joita yhdistää paitsi rohkeus, myös kova tahto löytää loppuelämän kumppani. Kaikki ohjelman osallistujat ovat nuoria aikuisia ja tulevat eri puolelta Suomea. 

10-osainen ohjelmasarja seuraa juuri avioituneiden parien yhteiselämää viiden viikon ajan. Parin yhteinen taival alkaa häistä, joissa heidät vihitään sukulaisten ja ystävien läsnä ollessa. Tämän jälkeen luvassa on häämatka, yhteenmuutto sekä pariskunnan arkea. Viimeisessä jaksossa parit päättävät, haluavatko jatkaa avioliittoaan vai ovatko he päättäneet hakea eroa.

– Tuntuu hyvältä lähteä toiselle kaudelle, on luottavainen olo, mutta samalla aika nöyrä olo, koska niin moni haki tähän sarjaan, ohjelman asiantuntija, pastori Kari Kanala kertoo.

– Lähdetään tyhjältä pöydältä, eikä siitä, että lähtisi toistamaan viime vuoden tarinoita, myös toista kertaa mukana oleva psykoterapeutti-seksuaaliterapeutti Maaret Kallio toteaa.

Ohjelman toisella kaudella asiantuntijakaarti saa uuden vahvistuksen, kun Maaret Kallion ja Kari Kanalan rinnalle liittyy psykologi, psykoterapeutti ja tutkimusasiantuntija Mikael Saarinen.

– Ensitreffit alttarilla on ohjelma siitä, miten ihmiset voivat muodostaa suhteen, minkälaiset tekijät vaikuttavat suhteen alkuvaiheessa ja minkälaista arkista työtä parit joutuvat aika lyhyessä ajassa tekemään, että rakastuminen ja rakastaminen olisivat mahdollista, Saarinen kuvailee.

Asiantuntijat

Maaret Kallio

Katsojien sydämet viisaudellaan valloittanut psykoterapeutti ja seksuaaliterapeutti Maaret Kallio jatkaa mukana myös uudella tuotantokaudella. Kallio lähestyy pareja jälleen tärkeiden teemojen kautta. Hän haluaa pureutua parien kanssa erityisesti siihen, miten rakentaa suhde, jossa molemmat kokevat olonsa turvalliseksi kuitenkaan kipinää unohtamatta. 

Kari Kanala

Tulevalla kaudella mukana jatkaa suosikiksi noussut pastori ja kasvatuksen teologi Kari Kanala. Kohupastori-nimitykseen ohjelman myötä tottunut Kanala jatkaa parien kanssa arkisista ja sitäkin tärkeämmistä aiheista keskustelua. Yhteiset arvot ja sitoutumisen merkitys ovat jälleen tärkeitä teemoja. 

Mikael Saarinen

Asiantuntijatiimiin liittyvä psykologi, psykoterapeutti ja tutkimusasiantuntija Mikael Saarinen on väitellyt tohtoriksi tunneosaamisesta ja keskittyy myös ohjelmassa juuri tunteiden tunnistamisen taitoon ja parien välisen kommunikaation parantamiseen. Erityisesti se, miten parit viestivät toisilleen sanallisesti ja kehollisesti on Saarisen mukaan merkittävää ja kertoo paljon parin välisestä suhteesta. 

Terapeuttina Saarinen työskentelee kognitiivisen lyhytterapian metodein, eli pureutumalla nopeasti asioiden ytimeen. Saarinen on myös kirjoittanut useita tietokirjoja tunneälystä ja on alallaan suosittu luennoitsija. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.