Huippusnookeriin viritteillä voimakaksikko – maailmanmestarille yllättävä ehdotus: "Kukaan ei tunne hänen peliään kuten minä"

Snookerin maailmanmestari Neil Robertson saattaa saada itselleen pian nimekkään taustatukijan, sillä yli 30 vuotta maailmankiertueella mukana ollut Joe Perry vihjailee kaksikon yhteistyöllä. 

Perry, 48, tunnustaa BBC:lle, että hänen uransa parhaat vuodet ovat jo takana päin. Motivaation kaivaminen on jatkuvasti haastavampaa.   

– Minulla on vaikeuksia saada kasaan kahta harjoitustuntia päivittäin, ja tämä luonnollisesti vaikuttaa tuloksiini, Perry kommentoi. 

Englantilainen on voittanut urallaan kaksi rankingturnausta, jälkimmäisen niistä maaliskuussa 2022. Viime kevään MM-turnauksessa hän putosi avauskierroksella, mutta parhaimmillaan hän on yltänyt lajin ykköskisassa välieriin (2008). 

Perryllä on kuitenkin mielessä jo muutama ajatus tulevaisuuden varalle. Ensimmäinen on hallituspaikan tavoittelu snookerin ja biljardin kattojärjestössä WPBSA:ssa. 

Toinen on hänen hyvän ystävänsä, vuoden 2010 maailmanmestarin Neil Robertsonin, 41, neuvonantajana toimiminen. Perry uskoo, että hän voisi puhaltaa uutta tuulta aussitaiturin uraan. Hän kokeili pestiä jo epävirallisesti kevään MM-kisoissa.  

– Luulen, että tavoittelemme sitä. Uskon, ettei kukaan muu tunne hänen peliään kuten minä, Robertsonin kehitystä hyvin läheltä yli 20 vuoden ajan seurannut Perry sanoo.

– Neil on luultavasti yksi lajihistorian parhaista pelaajista. Ronnie O'Sullivan on mielestäni kaikkien aikojen pelaaja, mutta hänkään ei voi voittaa MM-titteliä yksinään. Hänkin tarvitsee ihmisiä avukseen.

– Luulen, että Neil tarvitsee samaa isoissa kisoissa. 

Robertsonin kohdalla on puhuttanut viime vuosina juurikin MM-tittelien määrä. Yksi maailmanmestaruus on Robertsonin tasoiselle pelurille – uralla 23 rankingvoittoa, kaksi Masters-pystiä ja huikeat 898 sadan pisteen sarjaa – hieman alakanttiin. Tai näin ainakin laji-ihmiset sen näkevät. 

– Joskus sivustaseuraaja näkee pelin eri tavalla. Et aina näe koko kuvaa istuessasi tuolissasi. Joskus pelin näkee sieltä erittäin värittyneellä tai negatiivisella tavalla. Jos sinulla on joku, johon voi luottaa ja joka kertoo sinulle totuuden, hänen mukaan ottaminen voi auttaa otteluissa. 

– Mielestäni meillä on tämä yhteys. Neil tietää, että kerron hänelle aina totuuden. Hän luottaa minuun ja arviointikykyyni, joten luulen, että olisimme hyvä tiimi, Perry summaa. 

Snookerkausi 2023-2024 käynnistyy Champions Leaguen tapahtumalla ensi viikolla Englannin Leicesterissä. 

Lue myös:

    Uusimmat