Viinaa ja pilvenpolttoa – Ronnie O'Sullivan avautui suuresta haaskauksesta

Ronnie O'Sullivan on avautunut snookeruransa ja elämänsä vaikeista vuosista BBC:lle. 

O'Sullivanista, 47, on kohistu snookerpiireissä hänen kouluvuosistaan lähtien. Todennäköisesti lajihistorian lahjakkain pelaaja rymisteli valokeilaan marraskuussa 1993, kun hän voitti arvostetun UK Championship -turnauksen vain 17-vuotiaana. 

Hype oli valtava, mutta O'Sullivan voitti uransa ensimmäisen nyt jo seitsemästä MM-tittelistä "vasta" keväällä 2001. Siihen oli syynsä. 

– Menetin 6-7 vuotta ryyppäämisen ja kannabiksen takia. Lisäksi neljä vuotta meni pöydän ulkopuolisten asioiden selvittelyyn, missä en ollut kovin hyvä, O'Sullivan kommentoi BBC:lle

Englantilaistähti menetti vuoden 1998 Irish Masters -tittelinsä, kun hänen elimistöstään löytyi merkkejä kannabiksesta ottelun jälkeisessä dopingtestissä. Hän meni päihdekuntoutukseen vuonna 2000. 

– En keskittynyt snookeriin. Luulen, että kaikilla on tällaisia ongelmia, mutta en oikeastaan tehnyt mitään kymmeneen vuoteen. En harjoitellut kunnolla, enkä ollut oikeassa mielentilassa voittaakseni.  

O'Sullivan on myöhemmin urallaan saanut apua myös henkiseltä valmentajaltaan Steve Petersiltä. Vuonna 2011 alkaneen yhteistyön jälkeen hän on saavuttanut neljä MM-titteliä lisää (2012-2013, 2020 ja 2022).

Nykyään hän jakaa modernin snookerin seitsemän maailmanmestaruuden ennätyksen Stephen Hendryn kanssa.   

– Olen aina rakastanut lajiani, ja sen on minulle kaikista tärkeintä. Se poistaa kaikki houkutukset mennä ulos (juhlimaan). 

– Luulen, että kuntoutus osoitti minulle sen, että onnellisuus löytyy työstä, mihin todella uskon. Joten vuodesta 2000 lähtien olen uskonut siihen. 

Lue myös:

    Uusimmat