Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Huippukokki keksi yllättävän tavan käyttää tamponeja – kokeile itse

Kolmen Michelin-tähden kokki Heston Blumenthal
Kolmen Michelin-tähden kokki Heston Blumenthal
Julkaistu 02.11.2012 09:24(Päivitetty 02.11.2012 12:29)

Britanniassa vaikuttava huippukokki Heston Blumenthal on keksinyt innovatiivisen tavan hyödyntää tamponeita makunystyröiden tutkiskelussa.

Legendaarisen, maailman parhaimmaksikin valitun kolmen Michelin-tähden The Fat Duck -ravintolan keittiömestari Heston Blumenthal on tunnettu innovatiivisista keksinnöistään keittiössä. Blumenthalia pidetäänkin yhdessä huippukokki Ferran Adriàn kanssa molekyyligastronomian isänä.

Huikeat molekyylivaahdot ovat kuitenkin pientä verrattuna Blumenthalin tuoreimpaan innovaatioon. Kokki on nimittäin keksinyt hyödyntää keittiössä naisten kuukautissuojia, tamponeja. Ei ehkä maailman herkullisin ajatus.

Tamponit suunraikastajina

Blumenthalin idea on käyttää tamponeja ruokalajien välisinä suunraikastajina. Väliraikastajat ovat yleisiä hieman fiineimmissä ravintoloissa ja yleensä tehtävän hoitavat erilaiset raikkaat sorbetit. Väliraikastajan tarkoituksena on suun puhdistamisen lisäksi valmistella makunystyrät seuraavaan ruokalajiin. Sorbetit ovat kuitenki ilmeisesti nyt menneen talven lumia ja naisten kuukautissuojat sen sijaan ruokatrendein aallonharjalla.

– Jos kuivaat suustasi kaiken kosteuden, koet ruoan täyteläisyyden, kermaisuuden sekä makeuden paljon paremmin. Paras tapa tehdä tämä on käyttää tamponia, Blumenthal kertoo.

Upea kokemus makunystryröille

Blumenthal ei kuitenkaan aio tarjoilla tamponeja kolmen Michelin-tähden ravintolassaan satoja euroja maksaville asiakkailleen. Blumenthal haluaa vaan nostaa esille tapoja, joilla ruoasta voi saada entistä enemmän irti. Blumenthal ei myöskään halua ottaa kunniaa tamponikeksinnöstä, vaan idean takana on ilmeisesti kokin hyvä suufysiologiystävä. Joka tapauksessa, tekniikan avulla voi Blumenthalin mukaan tehdä ruokaelämyksestä täydellisen

– Jos otat lusikallisen kermajäätelöä, laita sen jälkeen kielesi alle tamponi muutamaksi minuutiksi. Kun otat jäätelöä uudestaan, sen maku on niin paljon täyteläisempi. En käyttäisi tätä kulinaaristen nautintojen saavuttamiseen, mutta tämä on mielenkiintoinen tapa tutustua omiin makunystyröihin, Blumenthal sanoo.

Voiko tämä oikeasti toimia? Sehän selviää vain kokeilemalla.

Lähde: Guardian

(MTV3)

Lisää aiheesta:

Aavemetsästäjä Mika Nikkilä kohtaa selittämättömän: "En usko – minä tiedän"30-vuotiaan naisen oireet viittasivat raskauteen – taustalla olikin vakava sairausAamujuontajalta täystyrmäys oudolle uutuusjäätelölleMurehditko liikaa? Harri Gustafsberg neuvoo, kuinka huoliajattelun kierteestä voi vapautuaVuoden nimiksi valittiin Telepaatti, Juristiliitto ja Bara Bada BastuPoliisi: Tampereen feikkiravintolaa operoitiin Afrikasta
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen20:25
    Halloween

    Aavemetsästäjä Mika Nikkilä kohtaa selittämättömän: "En usko – minä tiedän"

  • Eilen20:15
    Syöpä

    30-vuotiaan naisen oireet viittasivat raskauteen – taustalla olikin vakava sairaus

  • Eilen17:47
    Ruoka

    Aamujuontajalta täystyrmäys oudolle uutuusjäätelölle

  • Eilen16:01
    Stressi

    Murehditko liikaa? Harri Gustafsberg neuvoo, kuinka huoliajattelun kierteestä voi vapautua

  • Eilen15:56
    Kilpailut

    Vuoden nimiksi valittiin Telepaatti, Juristiliitto ja Bara Bada Bastu