Huippukokki keksi yllättävän tavan käyttää tamponeja – kokeile itse

Britanniassa vaikuttava huippukokki Heston Blumenthal on keksinyt innovatiivisen tavan hyödyntää tamponeita makunystyröiden tutkiskelussa.

Legendaarisen, maailman parhaimmaksikin valitun kolmen Michelin-tähden The Fat Duck -ravintolan keittiömestari Heston Blumenthal on tunnettu innovatiivisista keksinnöistään keittiössä. Blumenthalia pidetäänkin yhdessä huippukokki Ferran Adriàn kanssa molekyyligastronomian isänä.

Huikeat molekyylivaahdot ovat kuitenkin pientä verrattuna Blumenthalin tuoreimpaan innovaatioon. Kokki on nimittäin keksinyt hyödyntää keittiössä naisten kuukautissuojia, tamponeja. Ei ehkä maailman herkullisin ajatus.

Tamponit suunraikastajina

Blumenthalin idea on käyttää tamponeja ruokalajien välisinä suunraikastajina. Väliraikastajat ovat yleisiä hieman fiineimmissä ravintoloissa ja yleensä tehtävän hoitavat erilaiset raikkaat sorbetit. Väliraikastajan tarkoituksena on suun puhdistamisen lisäksi valmistella makunystyrät seuraavaan ruokalajiin. Sorbetit ovat kuitenki ilmeisesti nyt menneen talven lumia ja naisten kuukautissuojat sen sijaan ruokatrendein aallonharjalla.

– Jos kuivaat suustasi kaiken kosteuden, koet ruoan täyteläisyyden, kermaisuuden sekä makeuden paljon paremmin. Paras tapa tehdä tämä on käyttää tamponia, Blumenthal kertoo.

Upea kokemus makunystryröille

Blumenthal ei kuitenkaan aio tarjoilla tamponeja kolmen Michelin-tähden ravintolassaan satoja euroja maksaville asiakkailleen. Blumenthal haluaa vaan nostaa esille tapoja, joilla ruoasta voi saada entistä enemmän irti. Blumenthal ei myöskään halua ottaa kunniaa tamponikeksinnöstä, vaan idean takana on ilmeisesti kokin hyvä suufysiologiystävä. Joka tapauksessa, tekniikan avulla voi Blumenthalin mukaan tehdä ruokaelämyksestä täydellisen

– Jos otat lusikallisen kermajäätelöä, laita sen jälkeen kielesi alle tamponi muutamaksi minuutiksi. Kun otat jäätelöä uudestaan, sen maku on niin paljon täyteläisempi. En käyttäisi tätä kulinaaristen nautintojen saavuttamiseen, mutta tämä on mielenkiintoinen tapa tutustua omiin makunystyröihin, Blumenthal sanoo.

Voiko tämä oikeasti toimia? Sehän selviää vain kokeilemalla.

Lähde: Guardian

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja