Huippukokin kauhun hetket: Liesi syttyi ilmiliekkeihin avajaisiltana

Tommi Tuominen tähdittää Kokkisota-ohjelmaa tulevana keväänä. Vaikka kuvaustilanne jännittää, on uran tiukin paikka tähän mennessä ollut oman ravintolan avajaiset, jossa liekit kaappasivat pääroolin keittiössä.

Tommi Tuominen on yksi Kokkisota-ohjelman vakiokasvoista. Mies muistelee itsekin katsoneensa ohjelmaa vuosia sitten ja naureskelee, että vakuutteli jo tuolloin pystyvänsä parempaan kuin silloiset kokit televisiossa. Nyt Tuominen pääsee haastamaan itsensä ja on enemmän kuin innoissaan tulevasta.

Innostus oli katossaan myös Tuomisen avatessa Helsinkiin ravintola Demoa vuonna 2006. Kyseinen ravintola on yksi harvoista, joille on Suomessa myönnetty Michelin-tähti.

Jännittävä avajaisilta muuttui painajaismaiseksi, kun keittiössä tapahtui jotain täysin odottamatonta. 

– Demo on minun ensimmäinen oma ravintola. Olimme pitäneet koeillan edeltävänä iltana. Tupa oli ollut täynnä, asiakkaat tyytyväisiä ja kaikki meni nappiin. Ei mitään ongelmia, Tuominen kuvailee avajaisia edeltäneen illan tunnelmia.

– Avajaisiltana paikka oli täynnä maksavia asiakkaita ja kaiken piti olla kunnossa. Ensimmäiset tilaukset tulivat sisään ja samaan aikaan keittiöön hankittu käytetty liesi leimahti ilmiliekkeihin. 

"Kalusto oli totaalisen alimitoitettu"

Onneksi varotoimenpiteet tulipalon varalta oli hoidettu asianmukaisesti ja ensisammutuskalusto oli riittävä.

– Sammutuspeitteet, vaahtosammuttimet ja muun sammutuskaluston pääsimme käyttämään heti ensimmäisen kymmenen minuutin aikana, ravintoloitsija muistelee nyt jo vähän naureskellen.

– Siinä ensimmäisenä hoidettiin sammutusoperaatiot ja loppuilta nilkutettiin kahdella kaasuliedellä, kokki kertoo.

Palolaitoksen apua tilanteen hallintaan saamisessa ei tarvittu ja kaaos pysyi muiltakin osin vain henkilökunnan tiedossa.

– Aina on kaikenlaisia varajärjestelmiä, mutta käytössä ollut kalusto oli aivan totaalisen alimitoitettu. Tiettyjä tuotteita jouduttiin poistamaan listalta, mutta kyllä se ilta lävitse saatiin vedettyä loppuen lopuksi.

– Selvisimme tilanteesta pienellä savuvahingolla eivätkä asiakkaat onneksi huomanneet mitään. Siltä osin kaikki meni siis hyvin. Meni kuitenkin lähes viikko, että saimme korvaavat laitteet roihahtaneen lieden tilalle, Tuominen toteaa.

Kokkisota alkaa MTV3-kanavalla keväällä 2017.

Lue myös:

    Uusimmat