Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Huippukokin kauhun hetket: Liesi syttyi ilmiliekkeihin avajaisiltana

Julkaistu 08.01.2017 13:45

MTV VIIHDE

Tommi Tuominen tähdittää Kokkisota-ohjelmaa tulevana keväänä. Vaikka kuvaustilanne jännittää, on uran tiukin paikka tähän mennessä ollut oman ravintolan avajaiset, jossa liekit kaappasivat pääroolin keittiössä.

Tommi Tuominen on yksi Kokkisota-ohjelman vakiokasvoista. Mies muistelee itsekin katsoneensa ohjelmaa vuosia sitten ja naureskelee, että vakuutteli jo tuolloin pystyvänsä parempaan kuin silloiset kokit televisiossa. Nyt Tuominen pääsee haastamaan itsensä ja on enemmän kuin innoissaan tulevasta.

Innostus oli katossaan myös Tuomisen avatessa Helsinkiin ravintola Demoa vuonna 2006. Kyseinen ravintola on yksi harvoista, joille on Suomessa myönnetty Michelin-tähti.

Jännittävä avajaisilta muuttui painajaismaiseksi, kun keittiössä tapahtui jotain täysin odottamatonta. 

– Demo on minun ensimmäinen oma ravintola. Olimme pitäneet koeillan edeltävänä iltana. Tupa oli ollut täynnä, asiakkaat tyytyväisiä ja kaikki meni nappiin. Ei mitään ongelmia, Tuominen kuvailee avajaisia edeltäneen illan tunnelmia.

– Avajaisiltana paikka oli täynnä maksavia asiakkaita ja kaiken piti olla kunnossa. Ensimmäiset tilaukset tulivat sisään ja samaan aikaan keittiöön hankittu käytetty liesi leimahti ilmiliekkeihin. 

"Kalusto oli totaalisen alimitoitettu"

Onneksi varotoimenpiteet tulipalon varalta oli hoidettu asianmukaisesti ja ensisammutuskalusto oli riittävä.

– Sammutuspeitteet, vaahtosammuttimet ja muun sammutuskaluston pääsimme käyttämään heti ensimmäisen kymmenen minuutin aikana, ravintoloitsija muistelee nyt jo vähän naureskellen.

– Siinä ensimmäisenä hoidettiin sammutusoperaatiot ja loppuilta nilkutettiin kahdella kaasuliedellä, kokki kertoo.

Palolaitoksen apua tilanteen hallintaan saamisessa ei tarvittu ja kaaos pysyi muiltakin osin vain henkilökunnan tiedossa.

– Aina on kaikenlaisia varajärjestelmiä, mutta käytössä ollut kalusto oli aivan totaalisen alimitoitettu. Tiettyjä tuotteita jouduttiin poistamaan listalta, mutta kyllä se ilta lävitse saatiin vedettyä loppuen lopuksi.

– Selvisimme tilanteesta pienellä savuvahingolla eivätkä asiakkaat onneksi huomanneet mitään. Siltä osin kaikki meni siis hyvin. Meni kuitenkin lähes viikko, että saimme korvaavat laitteet roihahtaneen lieden tilalle, Tuominen toteaa.

Kokkisota alkaa MTV3-kanavalla keväällä 2017.

Lisää aiheesta:

Moni ei ole kuullutkaan Jessen ja Jussin ravintolasta, vaikka se on porskuttanut jo 10 vuotta: "Helsingin tuntemattomin huippuravintola"Tuija Pehkonen ja Eero Ettala opettelivat koronakriisin aikana uuden taidon – ei mene vieläkään kuin Strömsössä: "Voi syttyi palamaan mikrossa"Koronapandemia runtelee Finnjävel-huippukokkien bisnestä – nämä vinkit he antavat hamstraajilleRavintoloitsijan tyttären Jennin ripeä toiminta esti vaarallisen tulipalon liikekeskuksessa – koulun kotitaloustunneilla opittu kikka kirvoitti kehuja palokunnalta: "Savua oli jo todella sakeasti"Valekokki kärähti helsinkiläisravintolassa heti ensimmäisenä päivänään: "Ei osannut paistaa ranskalaisia"IL: Uskomaton huijaus helsinkiläisravintolassa – mies paljastui valekokiksi