Tommi Tuominen tähdittää Kokkisota-ohjelmaa tulevana keväänä. Vaikka kuvaustilanne jännittää, on uran tiukin paikka tähän mennessä ollut oman ravintolan avajaiset, jossa liekit kaappasivat pääroolin keittiössä.
Tommi Tuominen on yksi Kokkisota-ohjelman vakiokasvoista. Mies muistelee itsekin katsoneensa ohjelmaa vuosia sitten ja naureskelee, että vakuutteli jo tuolloin pystyvänsä parempaan kuin silloiset kokit televisiossa. Nyt Tuominen pääsee haastamaan itsensä ja on enemmän kuin innoissaan tulevasta.
Innostus oli katossaan myös Tuomisen avatessa Helsinkiin ravintola Demoa vuonna 2006. Kyseinen ravintola on yksi harvoista, joille on Suomessa myönnetty Michelin-tähti.
Jännittävä avajaisilta muuttui painajaismaiseksi, kun keittiössä tapahtui jotain täysin odottamatonta.
– Demo on minun ensimmäinen oma ravintola. Olimme pitäneet koeillan edeltävänä iltana. Tupa oli ollut täynnä, asiakkaat tyytyväisiä ja kaikki meni nappiin. Ei mitään ongelmia, Tuominen kuvailee avajaisia edeltäneen illan tunnelmia.
– Avajaisiltana paikka oli täynnä maksavia asiakkaita ja kaiken piti olla kunnossa. Ensimmäiset tilaukset tulivat sisään ja samaan aikaan keittiöön hankittu käytetty liesi leimahti ilmiliekkeihin.
"Kalusto oli totaalisen alimitoitettu"
Onneksi varotoimenpiteet tulipalon varalta oli hoidettu asianmukaisesti ja ensisammutuskalusto oli riittävä.
