Huippukohtaamiseen tyrkyllä oleva Robert Helenius lähetti rajun viestin maailmanmestarille – MM-ottelua vaaditaan nyt järein keinoin

Robert Helenius palaa Las Vegasista voittajana – mitä nyrkkeilytähden uralla on edessä seuraavaksi? 17:08
Robert Helenius puhui avoimesti MM-otteluun tähtäämisestä saavuttuaan Suomeen Las Vegasissa tulleen tyrmäysvoiton jälkeen.

Robert Helenius odottaa tietoa seuraavasta ottelustaan, jonka pitäisi olla hänen uransa toistaiseksi suurin. Helenius sanoo Sky Sportsin haastattelussa tuntevansa olonsa paremmaksi kuin koskaan. Tavoitteena on vain maailmanmestaruus.

Tyyntä ennen myrskyä. Näin voisi kuvailla Robert Heleniuksen tilannetta nyrkkeilyn raskaassasarjassa.

Helenius nosti huimasti osakkeitaan tyrmäämällä Puolan Adam Kownackin toistamiseen lokakuussa Las Vegasissa. Heleniuksen odotettiin nousevan voitolla WBA-liiton mestarin Oleksandr Usykin "pakolliseksi haastajaksi", mutta sitä asemaa hänelle ei ole ainakaan vielä suotu.

Helenius sanoo kuitenkin vielä odottavansa pakollisen haastajan asemansa sementoimista.

– Odotamme WBA:n virallista vastausta. Se on arvojärjestyksessäni ensimmäisenä, Helenius kertoo Sky Sportsille.

– Asianajajani on huomauttanut WBA:ta siitä, että olen maksanut maksut, ja ettei WBA:ssa ole ketään, joka ansaitsisi ottelun Usykia vastaan ennen minua.

Helenius sanoo kamppailevansa kehän ulkopuolella aivan yhtä lujasti kuin kehässä saadakseni mahdollisuuden otteluun.

Usykin on määrä kohdata seuraavaksi Anthony Joshua uusintaottelussa, jossa panoksena ovat Usykin lokakuussa Joshualta riistämät IBF-, WBO- ja WBA-liittojen mestaruusvyöt.

Näin ottelu WBA-liiton mestaruusvyöstä ei ole toteutumassa aivan hetkeen. Päätöksiä odoteltaessa Heleniuksen nimi on noussut esiin myös toisen tähtinyrkkeilijän nimen yhteydessä. WBC-liiton mestarin Tyson Furyn on ollut määrä kohdata kehässä toinen britti, liiton pakollinen haastaja Dillian Whyte.

Ottelua ei ole kuitenkaan saatu sovittua, ja Furylle on kartoitettu myös vaihtoehtoista vastustajaa. Furyn asioita Pohjois-Amerikassa hoitava Bob Arum nosti aiemmin esiin Heleniuksen ja Andy Ruiz jr:n nimet Furyn mahdollisena vastustajana.

Helenius sanoo olevansa valmis. Hän on vakuuttunut siitä, että pystyisi voittamaan Furyn, jota pidetään tällä hetkellä kenties maailman parhaana raskassarjalaisena. Fury löi viimeksi lokakuussa Deontay Wilderin kaksikon kolmannessa kohtaamisessa.

– Hän otteli upeasti Deontay Wilderia vastaan, mutta minun tyylini sopii hänelle paljon huonommin, sanoo Helenius, joka uskoo Furyn ottelutyylin sopivan itselleen Usykin vastaavaa paremmin.

–  Tyrmäisin Furyn, Helenius julistaa.

Helenius sanoo tuntevansa olonsa paremmaksi kuin koskaan aiemmin pitkällä urallaan. Tavoite on naulattu sen mukaiseksi.

– Voitan MM-tittelin.

Lue myös:

    Uusimmat