Robert Heleniukselle avautumassa jättitilaisuus – Tyson Furyn promoottori haluaa ”ison suomalaispojan” kehään pikahälytyksellä

Robert Helenius palaa Las Vegasista voittajana – mitä nyrkkeilytähden uralla on edessä seuraavaksi? 17:08
Robert Helenius puhui avoimesti MM-otteluun tähtäämisestä saavuttuaan Suomeen Las Vegasissa tulleen tyrmäysvoiton jälkeen.

Ammattilaisnyrkkeilyn raskaan sarjan MM-otteluun hamuava Robert Helenius on toinen vaihtoehto Tyson Furyn seuraavaksi vastustajaksi sillä välin, kun britti-iskijä joutuu odottamaan Dillian Whyten kanssa käytävien neuvotteluiden lopputulosta.

Furyn promoottori Bob Arum kertoi tiistaina iFL TV:n haastattelussa, että Furylle järjestetään ottelua joko amerikkalaista Andy Ruiz junioria tai haastajalistalla kovaa nousua tehnyttä Heleniusta vastaan.

– Etsimme toista vastustajaa Furyn otteluun Manchesteriin tai Las Vegasiin. Andy Ruiz on vaihtoehto, ja (toinen on) iso suomalaispoika, joka näytti erittäin hyvältä Furyn Deontay Wilderin matsin esiottelussa: Helenius.

– Iso, iso suomalaispoika, joka osaa todella otella, Arum kuvaa 37-vuotiasta Heleniusta.

Kuvion taustalla on viivästys Furyn ja Dillian Whyten välisen MM-ottelun järjestämisessä mutkistuneiden sopimuskuvioiden takia. Osapuolet eivät ole päässeet sopuun ottelun tuottojen jakamisesta, joten WBC-liitto on vienyt asian välimieskäsittelyn ratkaistavaksi.

Aiemmin toinen Furyn promoottori Frank Warren vahvisti SecondsOut-sivuston haastattelussa ennen joulua, että haastaja Whyte haluaa ottelutuotoista peräti 45 prosenttia, kun taas Furyn leirin mukaan vastustajalle kuuluisi korkeintaan 20 prosentin osuus.

Samalla Warren kertoi, ettei Furyn ja Whyten ottelu toteudu ainakaan ennen maaliskuuta, joten Furylle etsitään tammikuulle väliottelua, jossa hänen mestaruusvyönsä ei ole jaossa. Warren haluaisi kamppailun Manchesteriin, mutta ei suostunut haastattelussa vahvistamaan sinne kaavailtua vastustajaa.

Bob Arum on puolestaan havainnut Yhdysvalloissa niin suurta innostusta Furya kohtaan, että hän veisi seuraavan kampailun Las Vegasiin. Päätös ottelupaikasta määrittelee myös tulevan vastustajan.

– Nuo ovat kaksi pääasiallista kaveria. Jos se on Helenius, järjestämme ottelun Britanniassa, ja jos se on Ruiz, pidämme sen Las Vegasissa, Arum linjaa.

Arumin kommenteista uutisoi Suomessa ensin Ilta-Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat