Huippuhiihtäjien joukkokato legendaarisessa kisassa – tähtihiihtäjältä raju purkaus liiton toiminnasta

Korkeintaan 11 maailmancupin 30 parhaan mieshiihtäjän joukosta on mukana legendaarisella Holmenkollenin 50 kilometrillä. Kilpailu käydään alle viikko MM-kisojen 50 kilometrin hiihdon jälkeen, mikä on kirvoittanut kannanottoja puolesta ja vastaan. Muun muassa Italian ykköshiihtäjä Federico Pellegrino on kritisoinut järjestelyä rankasti.

Holmenkollenin 50 kilometriä on ollut aina todella arvostettu kilpailu hiihtäjien keskuudessa. Tänä vuonna asia on toisin. Legendaarisesta kisasta on jäänyt pois poikkeuksellisen suuri joukko hiihtäjiä. Italian Federico Pellegrino ei ole mukana ja lähettää tylyt terveisensä kansainvälisen hiihtoliiton suuntaan.

– 50 kilometriä Holmenkollenilla kuusi päivää Planican 50 kilometrin jälkeen on mielestäni paskaa. Se on mahdotonta. Se ei vain ole mahdollista, Pellegrino lataa NRK:lle.

Kolmantena maailmancupissa oleva Pellegrino ei ole kärkihiihtäjistä suinkaan ainoa, joka jättäytyy pois. Ruotsin Calle Halfvarsson ja William Poromaa eivät kisaa. Pois lähtöviivalta jää myös Iivo Niskanen, jolle "Kollenin" viisikymppiä on ollut monena vuonna yksi kauden päätavoitteista. Perttu Hyvärinen ei myöskään ole mukana.

Pellegrino kertoo, että haluaisi kisata mahdollisimman monessa kisassa. Tällä kaudella siitä olisi maailmancupin kokonaistilanteen kannalta suurta hyötyä, kun 50 parhaalle jaetaan pisteitä.

– Haluaisin kisata kaikissa kisoissa, koska pidän kilpailemisesta. Harjoittelen ollakseni parhaimmillani joka kilpailussa, mutta en pysty. En ole niin vahva, Pellegrino sanoo.

Brittihiihtäjä Andrew Musgrave on eri linjoilla italialaisen kanssa.

– Minun osaltani Oslon 50 kilometriä on vuoden kohokohta. En ymmärrä, miksi siitä ei pidetä. Se on vuoden rankin kilpailu. Kuudessa päivässä pitää pystyä palautumaan 50 kilometristä, ei se ole niin vaikeaa, Musgrave täräyttää oman mielipiteensä.

Lue myös:

    Uusimmat