Huippuharvinainen rata-autoklassikko Markku Alénin koeajossa – "Jouduin odottamaan tätä 45 vuotta"

Teknavin syyskauden neljännessä jaksossa (ke 15.10. klo 22.45 MTV3) nähdään ainutlaatuinen aikamatka Mercedeksen urheiluautojen historiasta nykypäivään ja testataan markkinoiden parhaat sykemittarit.

Teknavin koeajajan Markku Alénin käsissä on totuttu näkemään markkinoiden uusimmat superautot, mutta tällä kertaa mukana on myös pala historiaa. Alén pääsee yllättäen maailman ainoan jäljellä olevan Mercedes-Benz SEL 300 Waxenbergerin rattiin.

– Mulla oli mahdollisuus ajaa tätä Keimolan kisassa 45 vuotta sitten, mutta isä ei antanut. Nyt mulla riitti kynnet tähän, Alén kertoo kylmiä väreitä aiheuttavalla koeajolenkillä.

Historiafiilistelyjen jälkeen vauhtikaksikko siirtyy tiukasti tähän päivään, ja matka jatkuu hulppealla, lähes 600-hevosvoimaisella Mercedes S 63 AMG Coupélla. Teknavin testikuskin Risto Virtasen käsittelyssä on puolestaan markkinoiden suurimmalla tavaratilalla varustettu farmariauto, uusi Honda Civic Tourer.

Sykemittareista on tullut moneen asiaan taipuvia harjoitustietokoneita. Ohjelmassa selviää, mitä ominaisuuksia nykypäivän sykemittarit tarjoavat ja mitä hyötyä niistä on aktiiviliikkujalle. Pauli Reinikaisen vertailussa ovat Polarin, Suunnon ja Garminin huippumallit.

Teknavin kahdeksas kausi esitetään MTV3-kanavalla keskiviikkoisin klo 22.45 ja uusintana lauantaisin klo 10.25. Jaksot ovat katsottavissa kahden kuukauden ajan myös Katsomossa.

Ohjelman aiheisiin voi tutustua syvällisemmin Teknavin ilmaisessa tablet- ja verkkolehdessä.

Lue myös:

    Uusimmat