Huikeasta hassutteluvideosta somehitti – Kimi Räikkönen sai osansa vinoilusta

F1-sarja on julkaissut Twitterissä varsin luovan videon, jossa revitään huumoria sarjan lähihistoriassa tapahtuneista paljon puhuttaneista hetkistä. 

Videon inspiraationa on käytetty interaktiivista elokuvaa Black Mirror: Bandersnatch, jossa katsoja voi vaikuttaa juonen etenemiseen valinnoillaan. 

F1-sarjan julkaisemassa pätkässä näkyy erilaisia tilanteita ja kuskien eri hetkinä tekemiä valintoja niissä. Video alkaa viime kauden Saksan GP:ssä tapahtuneella tilanteella, jossa varikolle menossa ollut Mercedeksen Lewis Hamilton sai ristiriitaisia ohjeita tiimiradion välityksellä ja kääntyi viime hetkellä nurmikon kautta takaisin radalle. Alle on ikään kuin vaihtoehdoiksi laitettu varikolle tuleminen ja radalla pysyminen. Valinta osoittautui oikeaksi, sillä Hamilton paineli lopulta kisan voittoon.

Kaikki valinnat eivät ole onnistuneet samalla tavalla. Myös Kimi Räikkösen surullisenkuuluisa keskeytys kauden 2005 Euroopan GP:ssä huomioidaan videolla noin puolen minuutin kohdalla. McLarenilla tuolloin ajanut suomalainen keskeytti viimeisellä kierroksella, kun hänen autonsa oikean eturenkaan ripustukset pettivät. ”Varikolle” ja ”jää radalle” on esitetty Räikkösen vaihtoehtoina. Suomalainen päätyi jäämään radalle voidakseen taistella voitosta.

Alla F1:n Twitterissä julkaisema video, joka on herättänyt runsaasti huvitusta ja kerännyt paljon tykkäyksiä sosiaalisessa mediassa.

Lue myös:

    Uusimmat