Huijaa sisustuksella pieneen asuntoon lisää kokoa

Pienistä neliöistä saa kaiken irti, kun osaa sisustaa ne oikealla tavalla. Ethän syyllisty sisustuksen perisynteihin omassa kodissasi?

Vaaleat värit ja maltillisen kokoiset huonekalut luovat tunteen todellista suuremmasta tilasta. Katso vinkit pienen kodin sisustukseen:

Järjestä

Tavarakaaos tekee pienestä kodista vieläkin pienemmän. Hankkiudu eroon turhista tavaroista ja siivoa vaatteet ja tavarat kaappeihin omille paikoilleen. Älä myöskään tuo kaupasta jokaista näkemääsi viehättävää sisustustavaraa kotiin – vähemmän on enemmän.

Pitäydy pienissä huonekaluissa

Suuret huonekalut vievät paljon tilaa ja saavat pienen kodin näyttämään pikkuruiselta. Sijoita siroihin huonekaluihin ja sopivankokoisiin mattoihin. Suosi monitoimihuonekaluja, joissa on myös esimerkiksi säilytystilaa.

Peili avartaa huoneen

Ripusta seinälle peili, jolla saa olla kokoakin. Peili on nopea keino heijastaa huoneeseen tilantuntua ja valoa.

Järjestele uudelleen

Omissa huonekaluissasi saattaa olla valtavasti potentiaalia. Hahmottele huoneen ääriviivat ja huonekalujen paikat ensin paperille ja saat paremman kuvan siitä, miten huonekalut toimisivat tilassa parhaiten.

Suosi vaaleita värejä

Tummat sävyt voivat olla trendikkäitä, mutta ne myös saavat pienen tilan tukkoon alta aikayksikön. Koko asunnon ei tarvitse olla sairaanlanvalkoinen, mutta suosi haaleita sävyjä niin seinillä kuin huonekaluissa ja somisteissakin.

Heittäydy luovaksi

Pienessä tilassa kaikki mahdollinen säilytystila on tarpeen. Piilota sängyn alle laatikoita ja somista kotiasi koreilla, joihin saa irtotavaraa. Myös hyllyjen päälliset kannattaa vuorata koreilla ja laatikoilla tilankäytön maksimoimiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat