Huhut G-sarjan Mersun kuolemasta vahvasti liioiteltuja – tulossa isoin päivitys 40 vuoteen

Mercedes-Benz ei ole lopettamassa legendaarisen G-sarjan maasturin valmistusta, vaikka huhumylly on saattanut antaa niin ymmärtääkin. Tässä ensimmäinen kurkkaus tulevan auton sisätiloihin.

G-sarjan maasturia on valmistettu vuodesta 1979 lähtien yli 300 000 kappaletta. Sillä on näin ollen kaikista Mersuista pisin yhtenäinen tuotantokaari. Autoa on vuosien varrella päivitetty vastaamaan nykypäivän vaatimuksia, mutta pyörää ei ole lähdetty keksimään uudelleen.

Aivan uusi G-sarjalainen esitellään tammikuussa Detroitin autonäyttelyssä. Kyseessä on moderni ja aiempaa ylellisempi tulkinta tutusta mallista, mutta perinteitä ei ole unohdettu. G-sarjan tuntomerkkejä ovat edelleen oikean etuistuimen edessä oleva tartuntakahva ja kromisomisteiset tasauspyörästölukkojen katkaisimet.

Vaikka kojelauta ottaa harppauksen aiempaa modernimpaan suuntaan, pysyvät perinteiset analogiset mittarit pysyvät vakiovarusteena. E- ja S-sarjan tapaan G-sarjaan on tarjolla lisävarusteena vaihtoehtoinen kojelauta, jossa on kookas, lähes koko ohjaamon levyinen näyttö.

Lähde: Daimler

***

13:17

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja