Huh, mikä ottelu! Tappara-kapteeni Jukka Peltola ampui huiman ratkaisun

Kärpät rynnisti neljän maalin takaa tasoihin SM-liigan viidennessä finaalissa Tapparaa vastaan, mutta Tappara vei lopulta voiton maalein 5–4. Voittomaalin ampui loppuminuuteilla Tapparan kapteeni Jukka Peltola.

Peltola pyssytti Jan-Mikael Järvisen lätystä kiekon ohi Kärppien maalivahti Jussi Rynnäksen, kun pelikello näytti aikaa 57.08. Kiekko näytti olevan hiukan ilmassa, mutta Peltola osui siihen.

Kummankin joukkueen kapteenit kantoivat tiukoilla hetkillä esimerkillisesti tulosvastuuta. Seitsemän minuuttia Peltolan osumaa ennen Kärppien Lasse Kukkonen oli räjäyttänyt Raksilan suoraan huutoon nousemalla päättäväisesti maalin eteen ja nostamalla kiekon Tappara-vahti Dominik Hrachovinan taakse.

Tappara oli johtanut peliä vielä toisen erän loppuhetkillä 4–0, mutta ennen Kukkosen tasoitusta Julius Junttila ja Miika Koivisto ja Charles Bertrand toivat maaleillaan Kärpät peliin mukaan.

Junttila ja Koivisto ampuivat ottelusarjan ensimmäiset ylivoimaosumat. Ennen tätä ottelua sarjassa oli tahkottu 297.30 minuuttia ennen ensimmäistäkään yv-maalia.

Tapparan vahvaa alkua oli ryydittämässä avauserässä kahdella yläkulmaan ampumalla rannelaukauksellaan Niko Ojamäki, ja Jukka Peltola osui välissä maalinedustalta. Tapparan johdon 4–0:aan täydensi toisen erän puolivälissä rannekudilla Otso Rantakari.

Ojamäki iski ottelussa tehot 2+1, Peltola 2+0. Kärppien tehomiehenä hääri Miika Koivisto pistein 1+2.

Finaalisarja on nyt Kärpille 3–2. Seuraava taisto käydään ylihuomenna torstaina Tampereella.

Lasse Kukkonen: Ei Tappara sattumalta ole menestynyt joukkue 1:19

Kärppäluotsi Manner: Lopussa tuli kylmä suihku 1:47

Niko Ojanmäki: Oli tunteiden vuoristorataa 0:40

Jukka Rautakorpi rauhallinen finaalin jälkeen 1:37