Huh huh, mikä pelastus: NHL:n nuori tulokasmaalivahti tekee ällistyttävää jälkeä – vasta neljäs historiassa!

Philadelphia Flyersin 20-vuotias tulokasmaalivahti Carter Hart on ällistyttävässä vedossa jääkiekon NHL:ssä. Yön kierroksella hän pysäytti 41 torjuntansa kera Vancouver Canucksin, kun Philadelphia juhli 2–1-voittoa.

Kanadalainen Hart teki muun muassa täysin mykistävän torjunnan kolmannessa erässä, kun Vancouverin Nikolai Goldobin pääsi virittämään ranteensa unelmapaikasta, jo tyhjä maali edessään. Jostain Hart ehti heittäytymään väliin torppaamaan laukauksen kädellään, ja näin Flyers säilyi 2–1-johdossa (videokuvaa alla).

Hart on voittanut seitsemän ottelua peräjälkeen. Hän on vasta NHL-historian neljäs maalivahti, joka on onnistunut tempussa ennen 21 vuoden ikää.

Viimeksi seitsemän voiton suoraan on alle 21-vuotiaana yltänyt NHL:ssä Montreal Canadiensissa torjunut Carey Price keväällä 2008.

NHL-ennätys alle 21-vuotiaiden maalivahtien kohdalla on kahdeksan voiton putki, johon ylsi Jocelyn Thibault Quebec Nordiquesin paidassa maaliskuussa 1995. 

– En todella mieti tuota. Haluan vain voittaa pelejä. Se on meidän tavoitteemme täällä, pitää homma rullaamassa, ottaa peli kerrallaan, ja voittaa, Hart sanaili NHL:n verkkosivujen mukaan.

Hart on voittanut kauden 16 ottelustaan 10. Hänen torjuntaprosenttinsa on hyvä 92,5.


Lue myös:

    Uusimmat