Huawein globaaliin opiskelijaohjelmaan valittiin kymmenen suomalaisopiskelijaa

Huawein maailmanlaajuiseen Seeds for the Future -ohjelmaan on valittu kymmenen tieto- ja viestintäteknologia-alan suomalaisopiskelijaa. Kymmenen opiskelijan ryhmässä on edustusta seitsemästä korkeakoulusta eri puolilta Suomea. Opiskelijat lentävät Pekingiin ja Shenzheniin tutustumaan ICT-alan uusimpiin innovaatioihin ja kiinalaiseen kulttuuriin.

”Odotan matkaa jo innolla. Erityisen mielenkiintoista on päästä tutustumaan alan huippuosaamiseen paikan päällä. Samalla minua kiehtoo Kiinan perinteet ja kulttuuri, jotka vaikuttavat varmasti paljon tällaisen moderninkin suuryrityksen työkulttuuriin”, Jyväskylän yliopistossa tietotekniikkaa opiskeleva Krista Määttä kertoo.

Ohjelmaan valittiin ICT-opiskelijoita Aalto-yliopistosta, Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta, Itä-Suomen yliopistosta, Jyväskylän yliopistosta, Tampereen ammattikorkeakoulusta, Turun yliopistosta, ja Vaasan yliopistosta.

Opiskelijat lentävät jo perjantaina Kiinaan, jossa heille on suunniteltu kahden viikon ohjelma. Ensimmäisellä viikolla he tutustuvat Pekingissä Kiinan kieleen ja kulttuuriin. Toisella viikon ryhmä perehtyy Shenzhenissä Huawein pääkonttorilla tieto- ja viestintäteknologian innovaatioihin yrityksen ICT-asiantuntijoiden johdolla.

”Opintomatkamme pääkohdetta Shenzheniä kutsutaan syystäkin Kiinan Piilaaksoksi. Opiskelijat näkevät matkalla konkreettisesti, missä alan terävin kehitys menee ja mitä sinne pääseminen vaatii. Näillä opiskelijoilla on kaikki mahdollisuudet päästä tulevaisuudessa itse kehittämään maailman huipputeknologiaa”, kertoo Huawei Suomen yhteiskuntasuhde- ja viestintäjohtaja Hennariikka Andersson.

Seeds for the Future -ohjelmaan valitaan ympäri maailman lahjakkaita opiskelijoita, joilla on intohimoa kehittyä ICT-alan huippuosaajiksi. Huawein kansainväliseen opiskelijaohjelmaan on osallistunut vuodesta 2008 lähtien opiskelijoita 108 maasta ja 350 yliopistosta. Suomalaisopiskelijoille ohjelma järjestetään kolmatta kertaa.

Huaweilla on Suomessa tutkimus- ja tuotekehityskeskukset Helsingissä ja Tampereella. Suomessa Huawei aloitti toimintansa vuonna 2008 ja työllistää kaikkiaan 370 henkeä. Yhteensä Huawei työllistää 180 000 työntekijää yli 170 maassa

Mukaan valitut opiskelijat:

Iita Fourastié (Haaga-Helia ammattikorkeakoulu), Simo Hokkanen (Itä-Suomen yliopisto), Henri Kajasilta (Turun yliopisto), Satu Koivumäki (Aalto-yliopisto), Eetu Koskelainen (Tampereen ammattikorkeakoulu), Krista Määttä (Jyväskylän yliopisto), Mikko Paaskoski (Vaasan yliopisto), Sanna Räisänen (Jyväskylän yliopisto), Daniel Saxén (Aalto-yliopisto) ja Henri Stenberg (Aalto-yliopisto).

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja