Mainos

Huawei Watch D -älykellolla tarkempaa terveyden seurantaa – mittaa verenpaineen missä ja milloin tahansa

Tyylikäs Huawein uutuuskello tuo käyttäjien ranteisiin ennennäkemättömiä mahdollisuuksia oman hyvinvoinnin seurantaan ja tukemiseen.

Marraskuussa Suomessa myyntiin tulleen Huawei Watch D -älykellon avulla sydämen terveyden seuranta on helpompaa kuin koskaan aikaisemmin. Lukuisten hyvinvointia tukevien ominaisuuksien ohella laite on ensimmäinen CE-sertifioitu älykello, joka on varustettu EKG-seurannalla ja verenpaineen mittauksella.

Urheilulääkäri Pippa Laukka muistuttaa, että kohonnut verenpaine on maailmanlaajuisesti eniten terveitä elinvuosia rajoittava riskitekijä. Siksi myös näennäisesti terveiden ihmisten on tärkeää mitata verenpainettaan säännöllisesti.

– Kohonnut verenpaine ei yleensä tunnu, ja sen saa selville vain mittaamalla. Jatkuvasti koholla oleva verenpaine vaurioittaa sydäntä, verisuonia, aivoja sekä munuaisia, Laukka sanoo Huawein tiedotteessa.

Huawei Watch D -älykellon avulla verenpaineen mittaus käy kirjaimellisesti käden käänteessä ja missä tahansa. Kompaktin kokoisessa laitteessa tiivistyy huolella suunniteltu verenpaineen mittausjärjestelmä pienikokoisine pumppuineen, ilmapusseineen sekä paineantureineen.

Edistyneen teknologian ansioista verenpaineen voi mitata ranteesta tarkasti sekä spontaanisti, ja laite yltää mittauksessa jopa ±3 mmHg:n virhemarginaaliin. Huawei Watch D:hen voi lisäksi luoda verenpainemuistutuksia, jotka muistuttavat mittauksesta esimerkiksi aamuisin ja iltaisin.

EKG sykkeessä mukana

Sydämen rytmiä mittaava sydänfilmi eli EKG on verenpaineen mittauksen ohella tärkeä keino sydämen terveyden seurantaan. Sen avulla käyttäjä saa aktiivista tietoa mahdollisista sydänsairauksista – sekä mielenrauhan tietäessään, että kaikki on sydämessä kohdillaan.

Huawei Watch D tuottaa ajantasaisia raportteja suorituskykyisen EKG-sensorimoduulin avulla. Päivitetty algoritmi seuraa sydämen sykettä aiempaa tarkemmin, ja PVD-päällysteiset elektrodit auttavat tunnistamaan sydämen reaaliaikaisen sinusrytmin.

Laite seuraa käyttäjän EKG-tietoja sekä kehottaa suorittamaan uuden mittauksen havaitessaan normaalista poikkeavaa sydämen toimintaa, esimerkiksi kammiovärinän. Huawei Watch D -sovelluksen avulla epätavalliset lukemat tai verenpaineraportit voi jakaa oman terveysyhteisön kesken. Näin esimerkiksi läheiset pysyvät ajan tasalla käyttäjän terveydestä tarkimmalla mahdollisella tavalla.

Mukana hyvinvoinnissa

Sydämen seurannan lisäksi Huawei Watch D on motivoiva kumppani myös muun hyvinvoinnin lisäämiseen. Laitteesta löytyy runsas valikoima hyvinvointia tukevia ominaisuuksia, esimerkiksi tieteeseen perustuva unen seuranta sekä ihon lämpötilan tunnistus.

Yli 70 erilaista harjoitustilaa juoksu- tai pyöräilytreenistä mukavuusalueen ulkopuolelle meneviin harjoituksiin auttavat pitämään elämän aktiivisempana, stressinseuranta rentoutumis- ja hengitysharjoituksineen puolestaan muistuttavat levon ja palautumisen tärkeydestä.

GNSS-paikannuksen ansiosta Huawei Watch D pysyy kartalla juoksureiteistä ja pysyy mukana ulkoreiteillä. Laite auttaa seuraamaan painoa sekä muistuttaa säännöllisistä punnituksista ja muista tarkastuksista. Laitteen avulla hyvinvoinnista sekä terveyden seurannasta muodostuu siis lähes automaattisia rutiineja.

Monipuolisten ominaisuuksien lisäksi Watch D:llä voi käyttää uudistuneilla jako-ominaisuuksilla varustettua Huawei Health -sovellusta. Sinne tallentuvat harjoitustiedot on mahdollista jakaa suositussa Strava-kuntoilusovelluksessa sekä halutessaan Stravan verkkosivuilla.

Huawei Watch D pysyy luotettavasti mukana yhdellä latauksella jopa 7 päivän ajan, ja laite tukee langatonta latausta. Laite on iOS- sekä Android-yhteensopiva, ja sen suositushinta on 449 euroa.


Lue myös:

    Uusimmat