HS: Sisäministeriön kansliapäällikkö arvioi syrjäytyneiden suomalaisten olevan suurin turvallisuusuhka

Sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg arvioi Helsingin Sanomien haastattelussa, että syrjäytyneet suomalaiset ovat suurin turvallisuusuhka. Lehden mukaan Turun puukotusiskun jälkeen keskustelu on pyörinyt erityisesti turvapaikanhakijoiden ympärillä, mutta Nerg on erityisen huolestunut suomalaisista.

– Uhka-arvioissa on turvapaikkaa hakeneita, mutta ehkä vielä enemmän kannamme huolta siitä suuremmasta määrästä Suomen kansalaisia, jotka ovat syrjäytyneitä ja joilla on mielenterveysongelmia, Nerg sanoo lehdelle.

Sosiaali- ja terveysalan toimijat alkavat jatkossa tehdä tiiviimpää yhteistyötä turvallisuusviranomaisten kanssa.

– Kahden viime vuoden aikana tämä terrorismikysymys on lähestynyt meitä koko ajan. Samaan aikaan olemme nähneet, että syrjäytyneiden ongelmat ovat kasvaneet aivan eri potentiaalissa, Nerg sanoo.

Nerg on huolissaan siitä, että ääri-islamistit onnistuvat värväämään kantasuomalaisia joukkoihinsa.

– Se propagandan levitys, jota tällä hetkellä kohdistetaan syrjäytyneisiin suomalaisiin – ja myös turvapaikanhakijoihin – on pelottavan tehokasta, Nerg sanoo.

Nerg on todennut asian myös aiemmin Huomenta Suomessa.

5:12

9:10

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja