Mainos

Perussuomalaisilla oma ehdotus hallintarekisterilaista

Eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtaja Kaj Turunen (ps.) valmistelee omaa ehdotusta hallintarekisterilaiksi.

Ehdotuksen on tarkoitus valmistua viikonlopun aikana. Turusen mukaan hänen esityksensä toimii pohjana perussuomalaisten kannalle hallintarekisterilaista, ja perussuomalaiset käsittelee ehdotusta ensi viikolla.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat. Hallintarekisterilaki jumittaa tällä hetkellä hallituksessa, sillä perussuomalaiset ovat olleet tyytymättömiä esitettyihin vaihtoehtoihin.
– Tämän ehdotuksen tekeminen lähtee siitä, että valtiovarainministeriön ehdotus ei sellaisenaan tyydytä perussuomalaisia. Siinä on heikkouksia, joita on vaikea hyväksyä, Turunen sanoo.
Hänen mukaansa laista pitää kitkeä pois elementit, jotka mahdollistavat harmaan talouden lisääntymisen. Turunen toivoo, että jos laki etenee, se lähtisi myös lausuntokierrokselle. 

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini yrittää saada muut hallituksen jäsenet esityksen taakse, kun perussuomalaiset on hyväksynyt linjauksen.

Lakiesitys arvopaperien hallintarekisteröinnin sallimiseksi ei ole edennyt hallituksessa, sillä perussuomalaiset ei hyväksy valtiovarainministeriön (VM) esitystä hallintarekisterilaiksi.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.