Mainos

Soini omien hallintarekisteriesityksestä: Niin huono, että taitaa kaatua

Perussuomalaisten esitys kannaksi osakeomistusten hallintarekisteristä saa täystyrmäyksen puolueen omalta puheenjohtajalta, ulkoministeri Timo Soinilta.  

Esitystä ei Soinin mukaan ole vielä käsitelty puolueessa. Soinin mukaan se on kuitenkin niin huono, että hän uskoo sen kaatuvan. 

– Suhtaudun siihen hyvin kriittisesti, Indonesiassa vieraileva Soini sanoi STT:lle.  

Esityksen on laatinut eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtaja, perussuomalaisten kansanedustaja Kaj Turunen. Soini ei kommentoinut Turusen esityksen sisältöä. Hänen mukaansa nykyjärjestelmä on kuitenkin täysin riittävä.

Plogissaan Soini kirjoittaa, että huonot uudistukset kannattaa jättää tekemättä.

Huoli pörssiomistusten julkisuuden tulevaisuudesta on aiheuttanut voimakasta kritiikkiä lakipakettia kohtaan. Lainsäädäntö on herättänyt eripuraa myös hallituksessa, kun perussuomalaiset ovat suhtautuneet kriittisesti hallintarekisteriuudistukseen.

Viimeksi tiistaina poliisi ja Verohallinto ilmoittivat vastustavansa ehdotusta.

Poliisihallituksen mukaan viranomaisten tietojen saantimahdollisuudet eivät ole millään tavoin parantuneet lakipaketin aikaisemmasta versiosta.

Myös Verohallinto arvioi, että laki voi merkittävästi vaikeuttaa veroviranomaisten tiedonsaantia ja verotuksen toimittamista.

Indonesiassa vieraileva Soini kommentoi asiaa STT:lle Jakartassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.