Mainos

HS: Perheväkivaltalakeja tiukemmiksi

Perheväkivaltaa koskevia lakeja aiotaan tiukentaa. Muun muassa lähestymiskieltoa koskevia säädöksiä laajennetaan.

Perheväkivaltalakeja aiotaan tiukentaa, kertoo Helsingin Sanomat. Oikeusministeriössä on viimeistelyvaiheessa lakiehdotus, joka toteutuessaan muun muassa mahdollistaisi perheenjäsenen karkottamisen yhteisestä kodista määräajaksi.

Perheenjäsenen karkotus mahdollistettaisiin laajentamalla lähestymiskieltoa koskevia nykyisiä säädöksiä. Perheen sisäisellä lähestymiskiellolla olisi tiukemmat vaatimukset kuin muilla lähestymiskielloilla. Sitä ei esimerkiksi voitaisi määrätä pelkän häirinnän vuoksi, vaan perheen sisäiseen lähestymiskieltoon vaadittaisiin aina vapauteen, henkeen tai terveyteen kohdistuva uhka.

Perheen sisäinen lähestymiskielto voitaisiin määrätä enimmillään kolmeksi kuukaudeksi, kun muut lähestymiskiellot voivat olla vuoden mittaisia. Perheen sisäinen lähestymiskielto voitaisiin uusia periaatteessa kuinka monta kertaa tahansa.

Lakiehdotuksen mukaan perheen sisäinen väkivalta vietäisiin myös nykyistä useammin oikeuteen. Ehdotuksessa esitetään poistettavaksi rikoslain luvusta niin sanottu vapaan tahdon pykälä. Sen mukaan syyttäjä voi nykyään jättää syytteen nostamatta, jos pahoinpitelyn uhri sitä vakaasta tahdostaan pyytää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.