HS: Pääkaupunkiseudulla useita alaikäisiä ihmiskaupan uhreja

8:01
Alkuvuodesta MTV Uutisaamussa keskusteltiin siitä, että Suomessa on ennätysmäärä ihmiskaupan uhreiksi joutuneita.

Tänään on kansainvälinen ihmiskaupan vastainen päivä. Alaikäisiä on otettu Ihmiskaupan uhrien auttamisjärjestelmään kuluvan vuoden ensimmäisen puolikkaan aikana seitsemän. Järjestelmässä olevat alaikäiset ovat 13–17-vuotiaita.

Suomessa viranomaisten tietoon on viime vuosien aikana tullut useita alaikäisiä ihmiskaupan uhreja, joista valtaosa pääkaupunkiseudulla, kertoo Helsingin Sanomat.

Lehden mukaan pakkotyössä, pakkoavioliitossa tai seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi joutuneita alaikäisiä elää pääkaupunkiseudulla vähintään kymmeniä.

Ihmiskaupan uhrien auttamisjärjestelmän ja Rikosuhripäivystyksen mukaan uhrit ovat yleensä ulkomailta muuttaneita, kuten turvapaikanhakijoina Suomeen tulleita.

Alaikäisiä on otettu Ihmiskaupan uhrien auttamisjärjestelmään kuluvan vuoden ensimmäisen puolikkaan aikana seitsemän. Viime vuonna alaikäisiä uhreja kirjattiin 14 ja sitä edeltäneenä kymmenen.

Järjestelmässä olevat alaikäiset ovat 13–17-vuotiaita.

Tänään on kansainvälinen ihmiskaupan vastainen päivä. Suomessa on Rikosuhripäivystyksen mukaan vaikeuksia tunnistaa kaikkia hyväksikäytön eri muotoja, ja uhrit pelkäävät usein hakea apua.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja