HS: Niinistö vastaa kritiikkiin ulko- ja turvallisuuspolitiikasta – "Ei siinä mitään pahaa tarkoitusta ollut takana"

Presidentti Sauli Niinistö on vahvistanut Suomen Nato-jäsenyyttä koskevat lait presidentin esittelyssä 0:54
Katso myös: Näin Sauli Niinistö allekirjoitti Nato-lait

Presidentti Sauli Niinistön koettiin suhtautuneen kriittisesti Natoon ja Yhdysvaltoihin ja jarruttaneen suhteita ennen Suomen Nato-jäsenyyden hakemista, kertoivat Helsingin Sanomien (HS) haastattelemat ulko- ja turvallisuuspolitiikan vaikuttajat.

Nato-jäsenyyden varmistumisen jälkeen haastatellut vaikuttajat kertoivat Niinistön muun muassa suhtautuneen nihkeästi Yhdysvaltojen kanssa käytäviin sotaharjoituksiin ja Suomen Nato-jäsenyyteen.

HS:n haastattelussa Niinistö vastasi toimineensa harjoitusten suhteen mielestään huolellisesti ja perustellulla varovaisuudella, minkä moni on voinut kokea vastaanhankaamiseksi tai kriittisyydeksi.

– Varmistin, että ymmärsin aina, mistä oli kysymys. Ei siinä mitään pahaa tarkoitusta ollut takana, Niinistö sanoi lehdelle sotaharjoituksista nousseesta kritiikistä.

Niinistö kertoi myös, että Nato-optio olisi päättynyt, jos hän olisi asettunut Nato-jäsenyyden kannalle ilman kansan riittävää kannatusta.

Presidentin mukaan hän ei nähnyt Nato-prosessia muutenkaan välttämättömänä aikana, jolloin Suomi ei ollut tilanteessa, jossa se olisi ollut pakko turvallisuuden nimissä.

Lue myös:

    Uusimmat