Mainos

HS: Niinistö armahti törkeistä huumerikoksista tuomittuja – ”Niistä rikoksista kukaan ei puhu kauniisti”

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on armahtanut tänä vuonna neljä rikoksista tuomittua, joista kolme oli saanut tuomionsa törkeistä huumausainerikoksista, kertoo Helsingin Sanomat.

Niinistö ei ole aiemmin armahtanut ketään yhtä vakaviin rikoksiin syyllistynyttä.

Yhdessä tapauksessa Niinistö muutti törkeästä huumausainerikoksesta annetun ehdottoman tuomion ehdolliseksi. Toinen armahdus koski huumausainerikoksista valtiolle maksettavia korvauksia, joiden summan Niinistö alensi.

Kolmannessa tapauksessa Niinistö myönsi muun muassa kahdesta törkeästä huumausainerikoksesta ja salakuljetuksesta tuomitulle pääsyn ehdonalaiseen vapauteen ensi vuoden kesällä.

Neljäs, suorittamatonta yhdyskuntapalvelusta koskeva tapaus on ainoa, jossa Niinistö vapautti rikoksiin syyllistyneen kokonaan vankeusrangaistuksista. 

Presidentti ei perustele armahdusratkaisujaan, joten niiden syyt jäävät pimentoon.

Helsingin Sanomille armahduksia kommentoineen rikosoikeuden professori Kimmo Nuotion mielestä Niinistöltä vaatii uskallusta armahtaa nimenomaan törkeistä huumausainerikoksista tuomittuja, koska ”niistä rikoksista kukaan ei puhu kauniisti”.

– Se osoittaa, etteivät ne ole sellaisia tabuja, joita armahdusmahdollisuuden ei haluta koskevan. Ei ole syytä ajatella, että se koskisi joitakin rikoksia ja joitakin ei, Nuotio sanoo lehdelle.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.