Mainos

HS: Presidentti Niinistöllä selvästi edeltäjiään tiukempi linja – ei armahtanut raiskaajaa, vaikka korkein oikeus esitti toisin

Helsingin Sanomien mukaan tasavallan presidentin Sauli Niinistön armahduslinja on tiukempi kuin hänen edeltäjiensä.

Presidentti Niinistö on tänä vuonna armahtanut kolme rikoksista tuomittua korkeimman oikeuden antamien lausuntojen perusteella. Tasavallan presidentti ei voi käyttää armahdusoikeuttaan ilman, että tuomitun anomuksesta pyydetään lausunto korkeimmalta oikeudelta (KKO).

HS:n mukaan Niinistö kuitenkin jätti armahtamatta raiskaustuomion saaneen miehen, vaikka korkein oikeus esitti myös hänen armahtamistaan. Käytännössä KKO:n esitys oli, että tuomio muutettaisiin ehdottomasta ehdolliseksi. Miehellä oli takanaan ehdottomat vankeustuomiot raiskauksen lisäksi muun muassa pahoinpitelystä, kahdesta huumausainerikoksesta ja kunnianloukkauksesta.

Niukempi linja kuin edeltäjillä

Helsingin Sanomat selvitti presidenttien tekemiä armahduksia. Selvityksen mukaan Niinistö käyttää armahdusoikeuttaan selvästi harvemmin kuin hänen edeltäjänsä. Esimerkiksi Tarja Halonen ja Martti Ahtisaari armahtivat 15-30 tuomittua vuosittain. 

Niinistö armahti viime vuonna neljä ihmistä ja kolmena edellisenä yhteensä viisi. Tasavallan presidentin kansliasta ei asiaa kommentoitu MTV Uutisille.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.