Mainos

HS:n artikkeli "kumimiehestä" oli liikaa – suomalaisjärjestö lopettaa hiv-kenttätyön Thaimaassa

Hiv-säätiön ylläpitämän Hivpoint luopuu toistaiseksi Thaimaassa tehtävästä vapaaehtoisesta kenttätyöstä. Säätiö kertoi alkuviikosta, että tästä alkaen työtä tekevät ainoastaan sen omat työntekijät. 

Taustalla on Helsingin Sanomien viime viikonloppuna julkaisema artikkeli, joka kertoi jyväskyläläisen palomiehen Tero Vuorimiehen toiminnasta Thaimaassa. 

Vuorimies kertoi artikkelissa toiminnastaan Hivpointin vapaaehtoisena työntekijänä, ”Kumimiehenä”. Hän kertoo valistavansa turisteja riskeistä, mutta käyvänsä seksibaareissa ja ostaneensa seksiä itsekin. Artikkelissa hän kertoo seksikumppaniensa lukumääräksi "satoja". 

Hivpointin erityissuunnittelija Pia Västinsalon ja Tero Vuorimiehen ylläpitämillä Kumimies seikkailee -Facebook-sivuilla on julkaistu paitsi kehotuksia ottaa kondomeja mukaan reissuun, myös Vuorimiehen nappaamia kuvia kives­hierontapaikoista.

Hivpoint reagoi artikkeliin välittömästi tiedotteella.

– Haastattelussa on julkaistu hänen (Tero Vuorimiehen) toimintansa kuvauksen ja mielipiteidensä ohella laajasti hänen yksityiselämänsä piiriin kuuluvia asioita. Nyt julkaistussa vapaaehtoisen haastattelussa on useita seksikauppaan liittyviä kannanottoja, jotka ovat vastoin Hivpointin periaatteita, kirjoittaa HIV-säätiön/Hivpointin toiminnanjohtaja Jukka Keronen.

– Olemme pahoillamme siitä millaisen kuvan artikkeli antaa työstämme Thaimaassa. ---- Hivpoint suhtautuu seksikauppaan ilmiönä kriittisesti. Emme hyväksy seksin ostamista, kun siihen liittyy ihmiskauppaa, paritusta, pakottamista tai ala-ikäisten hyväksikäyttöä – tai yleensäkään, jos se ei perustu täysi-ikäisten ja täysivaltaisten ihmisten vapaaehtoiseen sopimukseen. 

Maanantaina säätiö ilmoitti lopettavansa Thaimaassa tehtävän kenttätyön.

Hiv-säätiön ylläpitämän Hivpointin (ent. Hiv-tukikeskus) tarkoituksena on hiv-tartuntojen ennaltaehkäiseminen, tartunnan saaneiden, tartunnasta huolestuneiden ja heidän läheistensä tukeminen sekä hiv-tartunnan saaneiden ihmis- ja perusoikeuksien edistäminen. 

Sen muu toiminta jatkuu normaalisti. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.