HS: Ministeri Lintilä kävi salibandy-ottelussa korona-altistumisesta huolimatta – näin hän perustelee asiaa

Pääministeri Marin puhuu eduskunnassa illanvietostaan syntyneestä kohusta 23:46
Katso video: Pääministeri Sanna Marin pyysi anteeksi viikonloppuista toimintaansa altistuneena – "Haluan nyt vastata kaikkiin kysymyksiin"

Pääministeri Sanna Marinin lisäksi myös muut ministerit ovat osallistuneet viikonlopun aikana erilaisiin tilaisuuksiin korona-altistumisesta huolimatta. 

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) oli sunnuntaina katsojana Suomen ja Latvian välisessä salibandyottelussa, vaikka hän oli saanut lauantaina tiedon altistumisestaan koronavirukselle.

Asiasta uutisoi Helsingin Sanomat.

Altistumisen taustalla oli ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) koronatartunta.

Lintilä oli osallistunut perjantaina samaan EU-ministerivaliokunnan kokoukseen, jossa Haavisto oli.

Valtioneuvoston turvallisuusosasto lähetti lauantai-iltana ministereille kaksi tekstiviestiä, joissa Haaviston kanssa perjantaina samoissa tilaisuuksissa olleita ministereitä kehotettiin välttämään kontakteja.

Lintilä kertoo HS:lle, että hän istui noin kymmenen metrin päässä salin toisella puolella Haavistoon nähden ja oli kokouksessa noin kolme varttia.

Kokouksessa käytettiin hänen mukaansa maskeja, eikä Lintilä uskonut altistuneensa koronalle.

Ministeri Kaikkonen ei myöskään kokenut altistuneensa

Keskiviikkona Ilta-Sanomat kertoi, että puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) osallistui sunnuntaina keskustanuorten 75-vuotisjuhlaillalliselle, vaikka oli myös saanut saman viestin altistumisesta.

Kaikkonen ei myöskään kokenut altistuneensa.

Hän kertoi IS:lle olleensa Haaviston kanssa samassa tilassa valtioneuvoston istunnossa noin 15 minuutin ajan.

Kaikkosen mukaan he eivät olleet lähikontaktissa, vaan istuivat eri puolilla istuntosalia ja kaikki osallistujat käyttivät maskia.

Lue myös:

    Uusimmat