Krista Kiuru otti kantaa Sanna Mariniin liittyvään keskusteluun – "Haasteenamme on tuo THL:n ohjeistus"

0:28
Katso video: Sanna Marin asteli eduskunnan takana todelliseen kysymysten tulvaan – "Olen juonut olutta"

Ministeri Kiurun mukaan Marinin ravintolakäynti on osoitus siitä, että koronaohjeistusta tulisi selkeyttää. 

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) perää Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta tarkempia ohjeita korona-altistumistilanteisiin.

Hän pitää nykyistä THL:n ohjeistusta haasteellisena.

Kiuru otti keskiviikkona myöhään iltapäivällä kantaa pääministeri Sanna Marinin (sd.) viikonvaihteen ravintolaillanvietosta syntyneeseen laajaan julkiseen keskusteluun.

Marin sai lauantaina illalla tiedon ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) positiivisesta koronatuloksesta, mutta jatkoi tiedosta huolimatta ravintolailtaansa Helsingissä.

– Haasteenamme on tuo THL:n ohjeistus. Jos on saanut kaksi rokotetta, ei THL:n mukaan eristäytymiselle ole tarvetta.

– Nykyohjeen mukaan siis oireettoman ja täysin rokotetun ei tarvitsisi altistuneena edes mennä testiin. Tämähän ohje koskee ihan kaikkia suomalaisia.

Kiuru pohtii myös, olisiko valtioneuvostolla syytä antaa ohjeistusta tilanteen selkiyttämiseksi.

– Käytännössä valtioneuvoston ohjeistus on ollut esimerkiksi erilainen kuin tämä asiantuntijaviranomaisen eli THL:n ohjeistus ja onpa se käsittääkseni ollut ristiriitainen myös eduskunnan ohjeistuksen kanssa.

Nykyiset ohjeet on arvioitava vakavasti

Kiuru kehottaakin valtioneuvoston virkakuntaa vakavasti arvioimaan nykyisiä ohjeita.

Kiuru pohtii myös, olisiko THL:n syytä pikaisesti päivittää testaus-, jäljitys- ja karanteeniohjeistusta, jotta ihmiset tietäisivät, miten näissä tilanteissa tulisi toimia.

– Nämä yleiset suositukset ja niihin liittyvä viestintä ovat olleet ennenkin kritiikin kohteena, ja minusta tässä on kyllä petraamisen varaa.

– Kyllä kansalliselta terveysviranomaiselta on syytä tässä tautilanteessa odottaa myös sellaista ohjeistusta, joka voisi turvallisin mielin olla kaikkien kansalaisten ymmärrettävissä ja noudatettavissa, Kiuru sanoi.

6:06
Koronakohun keskellä oleva pääministeri Sanna Marin haastattelussa maanantaina kohun levittyä käsiin – kertoo, miksei pitänyt virkapuhelinta mukanaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja