HS: Lapinjärvellä kaahattiin niin tolkutonta vauhtia, että poliisi voi joutua myöntämään tappionsa superkamerasta huolimatta: "Meillä on tiettyjä haasteita kuvan kanssa"

1:34
Näin Suomen uudet peltipoliisit toimivat.

Auton nopeudeksi mitattiin 236 kilometriä tunnissa 80:n rajoitusalueella. Näin kova nopeus aiheuttaa vaikeuksia myös peltipoliiseille, kertoo Helsingin Sanomat.

Peltipoliisi räpsäisi kuvan törkeää ylinopeutta ajaneesta kuljettajasta tiistaina aamukolmen jälkeen Lapinjärvellä.

Poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja, ylikomisario Dennis Pasterstein julkaisi dataa ylinopeudesta Twitter-tilillään. Kyseisellä tieosuudella Pukaron kohdalla suurin sallittu nopeus on 80 kilometriä tunnissa, mutta kuljettaja tästä vähät välitti.

Tämä nimittäin ylitti nopeusrajoituksen poikkeuksellisen suurin lukemin. Auton nopeudeksi mitattiin 236 kilometriä tunnissa.

Poliisi ei ole tunnistanut kuljettajaa

Tapausta Helsingin Sanomien haastattelussa avaava Pasterstein kertoo, että poliisi ei ole toistaiseksi onnistunut saamaan selville kuljettajaa.

Vaikka kuvan ottikin uudenmallinen automaattivalvontakamera, jonka pitäisi pystyä huomattavan laadukkaisiin otoksiin, on silläkin vaikeuksia saada tarkkaa kuvaa näin kovaa kulkevasta autosta.

Mikäli julkaisu ei näy, katso se täältä.

– Meillä on tiettyjä haasteita kuvan kanssa. Kun ylinopeus kasvaa riittävän korkeaksi, tulee valokuvan kanssa haasteita. Saa nähdä, selviääkö tapaus, Pasterstein sanoo Helsingin Sanomille.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja