Mainos

HS-kysely: Kansa pettyi hallitukseen ja etenkin oppositioon

Syyskuun lopussa tehdyn kyselyn mukaan jopa kolme neljästä suomalaisesta katsoo, että oppositio on onnistunut huonosti tai melko huonosti pyrkimyksissään esittää vaihtoehtoja hallituksen politiikalle, kertoo Helsingin Sanomat.

TNS Gallupin tekemässä kyselyssä selviää, että tyytymättömyys opposition toimintaan on suurempaa kuin vuosi sitten. Vastaajat eivät kyselyn mukaan ole tyytyväisiä myöskään hallitukseen. Kyselyn mukaan 56 prosenttia pitää hallituksen toimintaa vähintään melko huonona.

Kyselyn mukaan hallitus saa merkittävää tunnustusta vain keskustalaisilta ja kokoomuslaisilta. Ikääntyneet, akateemisesti koulutetut, johtavassa asemassa olevat ja hyvätuloiset ovat hallitukseen keskimääräistä tyytyväisempiä, mutta myös heidän joukossaan merkittävä osa antaa hallitukselle heikkoja arvosanoja.

Vastaajat ovat eniten huolissaan talouden tilasta ja kehityksestä. Kaksi kolmesta vastaajasta sanoo olevansa huolestunut työttömyydestä. Talouskasvu, valtion velkaantuminen ja sosiaalinen eriarvoisuus huolettavat myös enemmistöä suomalaisista.

Vastaajista yli puolet ilmoitti, että myös maahanmuutto askarruttaa heitä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.