Lehdet: Antti Lindtmanin roisit nuoruuskuvat leviävät somessa – "En ole niistä järin ylpeä"

SDP:n ryhmänjohtajan Antti Lindtmanin nuoruuden aikaiset valokuvat ovat lähteneet leviämään sosiaalisessa mediassa. Huomiota on herättänyt etenkin kuva, jossa joukko nuoria miehiä poseeraa alasti, kommandopipot ja tonttulakit päässä. Kahdella miehistä on käsi pystyssä natsitervehdyksessä.

Antti Lindtman vahvistaa Helsingin Sanomille ja Ilta-Sanomille olevansa mukana kuvassa natsitervehtijöiden vieressä. Kyse on hänen mukaansa hänen lukioaikaisen lyhytelokuvaryhmänsä pikkujouluista. Hän sanoo, ettei ole ollut natsimielinen silloin eikä nyt.

Lindtman ei kuvassa tee natsitervehdystä, mutta hän pitelee muovikuula-asetta.

Kuvista uutisoi myös Iltalehti.

Tilanteet olisivat Lindtmanin mukaan saaneet jäädä tapahtumatta ja kuvat ottamatta. Hän kertoo pyytäneensä kuvien poistamista netistä jo kauan sitten.

– Vaikka nämä kuvat ovat teinivuosilta, en ole niistä järin ylpeä. Enkä ole tietenkään ollenkaan iloinen siitä, että olen kuvassa, jossa kaverilla on mennyt poseeraus yli, Lindtman sanoo Helsingin Sanomille.

Verkossa on levinnyt myös kuva, jossa Lindtman näyttää poseeraavan Adolf Hitlerin Taisteluni-kirja kädessään. Kyseinen kuva on Lindtmanin mukaan manipuloitu.

Lindtman on parhaillaan ehdolla SDP:n uudeksi puheenjohtajaksi.

Juttua on päivitetty kauttaaltaan lisätiedoilla kello 15.03.

 

Lue myös:

    Uusimmat