Itäkeskuksen Prisman parkkihallin autopalossa oli kasassa "suuronnettomuuden cocktail" – ihmiset tunkivat kuvaamaan

Itäkeskuksen Prisma jouduttiin maanantaina sulkemaan Helsingissä alkuillasta parkkihallissa syttyneen palon sammutuksen ajaksi. Pelastuslaitos sai tuleen syttyneen auton takia hälytyksen iltaseitsemän jälkeen.

Päivystävän palomestarin mukaan palon leviäminen rakennukseen ja muihin autoihin onnistuttiin estämään. Runsaasti savua aiheuttaneessa palossa ei syntynyt henkilövahinkoja.

Palomies-ensihoitaja Jarno Lehtorannan mukaan pelastustoimiin toi ylimääräistä tekemistä se, että paikalla olleet ihmiset yrittivät väkisin änkeä kuvaamaan palavaa autoa.

Kasassa oli "suuronnettomuuden cocktail", Lehtoranta kuvailee. Ilmassa ollut savu oli sekä Lehtorannan että pelastuslaitoksen viestinnän Antti Salmisen mukaan hengenvaarallista. Heikon näkyvyyden vuoksi myös pelastuslaitoksen toiminta oli vaikeaa.

Ihmisten yrittäessä kuvata onnettomuutta poliisi ei ollut vielä eristänyt aluetta.

Julkisilla paikoilla kuvaaminen on sallittua, eikä pelastuslaitoksella ole sitä tarvetta lähteä kieltämäänkään, Salminen muistuttaa.

Sen sijaan ongelmallista on, että ihmiset pyrkivät liian lähelle kameroidensa kanssa. Tälläisissa tilanteissa pelastuslaitoksen voimavaroja menee ihmisten hallintaan palon sammuttamisen sijaan.

– Voi sanoa, että tämä on yleinen ilmiö. Pitäisi pysyä kauempana, Salminen harmittelee.

Iltakahdeksan jälkeen asiakkaat olivat päässeet takaisin Prisman kauppaosaan, ja myös parkkihallin alemmasta kerroksesta oli päästy ajamaan autoja ulos.

Lue myös:

    Uusimmat