HS-gallup: SDP:n kannatus nousi yli 22 prosentin

"Oppositiopolitiikkaa valheellisilla väittämillä"– Orpo ja Marin ovat ottaneet kipakasti yhteen koronakriisin hoidosta 2:04
SDP:n puheenjohtaja ja pääministeri Sanna Marin on ottanut kipakasti yhteen oppositiossa olevan kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpon kanssa koronakriisin hoidosta.

Pääministeripuolue SDP on edelleen lujittanut kannatustaan, ilmenee Helsingin Sanomien teettämästä gallupista. Jos eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt, SDP:tä äänestäisi 22,1 prosenttia vastanneista. Kuukautta aiemmin luku oli HS:n gallupissa 20,4 prosenttia.

Toiselle sijalle huhtikuun mittauksessa pudonnut perussuomalaiset sen sijaan on menettänyt kannatustaan entisestään. Puoluetta äänestäisi nyt 18,1 prosenttia vastanneista. Luisua kuuntakaiseen nähden on 2,1 prosenttiyksikköä.

Muilla puolueilla kannatus on säilynyt HS:n mukaan jotakuinkin ennallaan. Kokoomuksen kannatus on nyt 17 prosenttia, keskustan 12,3, vihreiden 11,2, vasemmistoliiton 7,6, RKP:n 4,2, kristillisdemokraattien 3,7 ja Nyt-liikkeen 1,9 prosenttia.

Kantar TNS:n toteuttamaan kyselyyn vastasi noin 2  200 ihmistä 20. huhtikuuta–14. toukokuuta. Tutkimuksen virhemarginaali on noin 2,1 prosenttiyksikköä suurimpien puolueiden kohdalla.

Lue myös:

    Uusimmat