HS-gallup: SDP jatkaa Suomen suosituimpana puolueena – muutokset vähäisiä aiemmasta kannatusmittauksesta

Pääministeripuolue SDP jatkaa Suomen suosituimpana puolueena 20,9 prosentin kannatuksella, selviää Helsingin Sanomien teettämästä tuoreesta kannatusmittauksesta.

Toiseksi suosituin puolue on opposition perussuomalaiset, jota äänestäisi 19,9 prosenttia vastaajista. Kokoomusta kannattaa 16,8 prosenttia vastaajista.

Hallituspuolueista keskustaa kannattaa 11,2 prosenttia vastaajista, vihreitä 11,0 prosenttia, vasemmistoliittoa 7,8 prosenttia ja RKP:tä 4,4 prosenttia.

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallituksen puolueita äänestäisi lehden mukaan 55,3 prosenttia vastaajista. Kuukautta aiemmin vastaava luku oli 55,5 prosenttia.

Kristillisdemokraattien kannatus oli 3,8 prosenttia ja nyt-liikkeen 2,1 prosenttia.

Puolueiden kannatus muuttui aiemmasta mittauksesta vain hieman. Esimerkiksi niin perussuomalaisten kuin keskustan kannatus nousi 0,4 prosenttiyksikköä. Vihreiden laski 0,8 prosenttiyksikköä.

– Tilanne ei ole hirveästi kuukausitasolla muuttunut. Pieniä siirtymiä voi havaita puolueiden välillä, tutkimuksen toteuttaneen Kantar TNS:n tutkimusjohtaja Sakari Nurmela sanoo lehdelle.

Kannatusmittaukseen osallistui 2 683 ihmistä Manner-Suomesta. 30 prosenttia vastaajista ei kertonut kantaansa tai ilmoitti, ettei äänestäisi.

Virhemarginaali on isoimmilla puolueilla noin 2,1 prosenttiyksikköä suuntaansa. Puhelinhaastattelut toteutettiin 14.9.–16.10.2020.

Lue myös:

    Uusimmat