HS-gallup: Kokoomus kärjessä, kristillisdemokraatit ohitti RKP:n

Kristillisdemokraatit ohitti RKP:n ensimmäistä kertaa vuosikausiin.

Kokoomus on säilyttänyt asemansa suosituimpana puolueena Helsingin Sanomien mielipidemittauksessa ja SDP on edelleen kakkosena. Kannatusmuutokset verrattuna edelliseen mittaukseen ovat pieniä. 

Kokoomuksen kannatus oli 21,7 prosenttia ja nousu 0,3 prosenttiyksikköä. SDP:n kannatus laski saman verran ja oli 20,5 prosenttia.

Kolmantena oli perussuomalaiset 18 prosentin kannatuksella, jossa oli 0,1 prosenttiyksikön nousu.

Pienten puolueiden keskuudessa on sitä vastoin tapahtunut muutos, kun kristillisdemokraattien kannatus on noussut suuremmaksi kuin RKP:n. 

Kristillisdemokraattien kannatukseksi mitattiin nyt 4,3 prosenttia ja RKP:lle 3,8 prosenttia. RKP:n kannatus oli laskenut 0,3 prosenttiyksikköä joulukuusta ja kristillisdemokraattien noussut saman verran.

Kyseessä on Helsingin Sanomien mukaan ensimmäinen kerta sitten loppuvuoden 2010, kun RKP:n kannatus laskee kristillisdemokraattien kannatuksen alapuolelle.

Myös keskusta ja vihreät paransivat kannatustaan. Keskustalle mitattiin 10,1 prosentin kannatus ja vihreille 8,9 prosenttia. Vasemmistoliitto sitä vastoin pakitti 0,7 prosenttiyksikköä 8,4 prosenttiin.

Kannatusmittauksen toteutti tutkimusyhtiö Verian, aiemmalta nimeltään Kantar Public. Aineisto kerättiin 11. joulukuuta ja 12. tammikuuta välisenä aikana. Mittaukseen haastateltiin puhelimitse 2 450 ihmistä. Virhemarginaali on noin 2,0 prosenttiyksikköä suuntaansa suurimpien puolueiden kohdalla.

 

Lue myös:

    Uusimmat