HS-gallup: Perussuomalaisten kannatus nousussa, RKP romahti mittaushistorian alhaisimpiin lukuihin

Perussuomalaisten kannatus oli noussut edellisestä mittauksesta puolueista eniten, yli puolitoista prosenttiyksikköä.

Kokoomus on edelleen Suomen suosituin puolue, selviää Helsingin Sanomien tuoreesta puoluekannatusmittauksesta. Kokoomuksen kannatus oli 21,3 prosenttia. Laskua edellisestä mittauksesta oli vajaat puoli prosenttiyksikköä.

Toiseksi suosituimmat puolueet olivat SDP ja perussuomalaiset, joiden molempien kannatus oli 19,6 prosenttia.

Perussuomalaisten kannatus oli noussut edellisestä mittauksesta puolueista eniten, yli puolitoista prosenttiyksikköä. SDP:n kannatus puolestaan oli laskenut vajaan prosenttiyksikön.

RKP:n kannatus enää 3,6 prosenttia

Keskustan kannatus oli mittauksessa noussut prosenttiyksikön verran 11,1 prosenttiin. Vasemmistoliitolla nousua oli puoli prosenttiyksikköä, ja sen kannatus oli nyt 8,9 prosenttia. Vihreiden kannatus oli 8,1 prosenttia, ja laskua edellisestä mittauksesta tuli vajaa prosenttiyksikkö.

Kristillisdemokraattien kannatus pysyi lähes ennallaan ja oli 4,1 prosenttia. Liike Nytin kannatus oli 1,7 prosenttia.

RKP:n kannatus sen sijaan oli laskenut alemmas kuin koskaan vuonna 1991 alkaneen mittaushistorian aikana ja oli nyt 3,6 prosenttia.

Tutkimusyhtiö Verianin toteuttamaa kyselyä varten haastateltiin yli 2 700 ihmistä tammikuun puolivälistä helmikuun puoliväliin ulottuvalla ajanjaksolla. Tutkimuksen virhemarginaali on noin kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa suurimpien puolueiden kohdalla.

Keskustalaisten ja perussuomalaisten äänet siivittivät Stubbin voittoon 2:25
Katso myös: Keskustalaisten ja perussuomalaisten äänet siivittivät Stubbin voittoon.

Lue myös:

    Uusimmat