Mainos

HS: Eva-Riitta Siitonen puhuu tyttärensä menetyksestä: "Hanna-Riikan kuoleman jälkeen putosin toimettomana tyhjyyteen"

Eva-Riitta Siitonen kertoo Helsingin Sanomissa tyttärensä Hanna-Riikka Siitosen kuolemasta.

Hanna-Riikka Siitonen menehtyi kilpirauhassyöpään viime heinäkuussa. Siitonen kamppaili sairautta vastaan 18 vuoden ajan. Siitosen äiti, poliitikko Eva-Riitta Siitonen kertoo Helsingin Sanomissa, millaista oli seurata tyttären kavalaa sairautta vierestä.

Eva-Riitta Siitonen kertoo, että tyttären saadessa diagnoosin, arveli lääkäri elinaikaa olevan vain muutaman vuoden ajan. Ensimmäinen vuosi meni sumussa, ja Siitonen haki jaksamista kirkosta. Myöhemmin elinaikaa arvioitiin olevan enemmän, ainakin kymmenen vuotta.

– Välillä toivo himmeni ja katosi ja sitten taas palasi. Siinä välissä Hanna-Riikka eli hyvää elämää, Eva-Riitta kertoo Helsingin Sanomille.

Hanna-Riikka Siitonen menehtyi 47-vuotiaana. Viimeiset viikot Siitonen vietti saattohoidossa Terhokodissa. Äidin päivät kuluivat tyttären vierellä, välillä myös yöt.

– Olin viettänyt viimeiset ajat Terhokodissa niin, että kävin päivällä vain suihkussa kotona. Sen jälkeen palasin heti takaisin. Hanna-Riikan kuoleman jälkeen putosin toimettomana tyhjyyteen, Eva-Riitta kertoo Helsingin Sanomille.

Suru tulee pala palalta. Eva-Riitta kertoo, että lapsenlapsi antaa motiivia selviytyä eteenpäin. 

– En voi korvata äitiä, mutta yritän olla arjessa vielä enemmän isoäiti, ja onneksi hänellä on hyvä isä.

Hanna-Riikka Siitonen teki pitkän uran musiikin parissa. Hänet muistetaan Taikapeili-yhtyeen toisena osapuolena. Hän näytteli myös Uusi Päivä -sarjassa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja