Mainos

5000 kuutiota jätevettä valui mereen lähellä uimarantaa – HS: niukka tiedotuslinja ihmetyttää

Jätevettä on päässyt valumaan meriveteen Helsingin Munkkiniemessä kaikkiaan jopa 5000 kuution edestä. Helsingin Sanomien mukaan jätettä on vuotanut rantavesiin maaliskuusta lähtien, mutta Helsingin kaupunki ei ole tiedottanut asiasta laajalti.

Jätevesivuodon takana on Munkkiniemenrannassa sijaitsevan pumppaamon ylivuoto. Jätevettä on päässyt vuotamaan, sillä yksi maanalaisen pumppaamon putkista on tukkeutunut. Putkesta on löydetty suuri määrä rasvaa.

Helsingin kaupungin ympäristöjohtaja Esa Nikunen arvioi HS:lle, että Munkkiniemenrannan vedessä on todennäköisesti bakteereita. Yleisin talouksien jätevesien epäpuhtauksista on kolibakteeri, lehti kertoo.

Helsingin kaupunki ei ole kuitenkaan lähettänyt asiasta tiedotetta medioille tai kertonut vuodosta verkkosivuillaan, Helsingin Sanomat kertoo.

Sen sijaan kaupunki on julkaissut asiaan liittyen päivityksen liikuntaviraston Facebook-sivuilla, niitannut tiedotteen Munkkiniemen uimarannan ilmoitustaululle sekä kertonut vuodosta rannan tuntumassa toimivalle talviuimareiden seuralle.


Helsingin ympäristökeskuksen mukaan niukan tiedotuslinjan taustalla on se, että tieto jätevuodosta tuli virastoille myöhään, puoli neljältä keskiviikkoiltapäivänä, kun ihmiset olivat lähdössä töistä ja valmistautumassa helatorstain viettoon.

Ympäristökeskuksen mukaan asiasta olisi tiedotettu paremmin, jos uimakausi olisi käynnissä ja ranta virallisesti avattu. Viraston mukaan on myös epätodennäköistä, että vesi olisi pilaantunut jätevuodosta, Helsingin Sanomat kertoo. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.