Mainos

Oulun uimaveteen päätyi 10 miljoonaa litraa jätevettä – Yle: Jätevesipuhdistamon väki oli etätöissä

Oululaisia on varoitettu tänään Pateniemen ja Nallikarin uimaveden laadun mahdollisesta heikkenemisestä.

Oulun seudun ympäristötoimen mukaan Taskilan jätevedenpuhdistamolta pääsi sadeveden laimentamaa jätevettä keskiviikon ja torstain välisenä yönä ohi puhdistusprosessin.

– Siksi uimaveden laatu saattaa olla heikentynyt ja siitä voi olla haittaa uimareiden terveydelle, ympäristötoimi kertoo tiedotteessaan.

Uimaveteen päätyneen jäteveden takia ympäristötoimi ei suosittele uimista Pateniemen uimarannalla. Jos uimaan oli kuitenkin päästävä, viranomaiset kehottavat uimareita käymään suihkussa uimisen jälkeen.

Ylen mukaan kahdelle oululaiselle uimarannalle on päässyt valumaan jopa 10 miljoonaa litraa viemärijätevettä. Jätevettä valui ohi puhdistamon tuntikausia.

Oulun Veden käyttöpäällikkö Jarmo Lahtinen kertoo Ylen haastattelussa, että jätevesionnettomuus sattui automaation toimintahäiriön ja inhimillisen erehdyksen takia.

– Jätevesipuhdistamolla ei ollut onnettomuuden sattuessa henkilökuntaa, vaan toimintaa valvottiin etätyönä, Lahtinen toteaa.

Oulun seudun ympäristötoimi ottaa seuraavat uimavesinäytteet maanantaina ja tiedottaa tilanteesta tutkimustulosten valmistuttua.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.