HPK:n taustapiru kirkasti pelaajana saadun pronssiketjun kultaiseksi – "Joka päivällä on ollut tarkoitus"

HPK:n valmentaja Antti Miettinen otti pelaajana HPK:ssa kolme SM-pronssia, mutta mestaruus jäi saavuttamatta. Sen sijaan valmentajana hän nappasi SM-kultaa heti uuden uransa alkutaipaleella.

Antti Miettinen on persoona, joka ei mielellään hehkuta omaa osuuttaan menestyksessä. Eikä hän tee sitä, kun hän seuraa Raksilan jäällä omien suojattiensa voitonjuhlia.

Miettinen oli mukana HPK:n pronssiketjussa 1999, 2000 ja 2002. Kun HPK voitti SM-kultaa 2006, hän edusti jo Dallas Starsia NHL:ssä.

Miettinen lopetti uransa Hämeenlinnassa keväällä 2016, ja hän siirtyi heti seuraavaksi kaudeksi HPK:n apuvalmentajaksi. Monet valmentajat hakevat mestaruutta vuosikymmeniä, mutta Miettinen sai kullan kaulaansa valmennusuransa alussa.

– Hyvältä tuntui katsoa, miten pelaajat laittoivat itsensä likoon. Itse yritin samaa (mestaruuden voittamista), mutta se ei onnistunut, Miettinen kuittaa.

– Jätkät saivat ihan maksimin irti koko kauden, ja moni pelaaja pääsi huikealle tasolle.

Miettinen oli pelaajana erittäin tunnollinen harjoittelija ja suhtautui jääkiekkoon äärimmäisellä vakavuudella. Samoja arvoja hän tunnustaa valmentajanakin.

– Niin tylsältä kuin se kuulostaakin, fokus oli jokapäiväisessä tekemisessä. Joka päivällä on ollut tarkoitus, ja pelaajien omistautuminen asialle on ollut täydellistä. 

Lue myös:

    Uusimmat