HPK-konkarin pelit loppuivat loukkaantumiseen kesken kauden – uusi ura odottaa tatuointistudiossa: "Pystyn samaistumaan jätkiin täysin"

Janne Lahti, 36, joutui lopettamaan uransa nilkkavammaan, mutta hän nautti silti täysin siemauksin HPK:n mestaruudesta. Lahden elämässä on kuitenkin kääntynyt jo uusi sivu.

Sanotaan, että pelaajalle ratkaisuottelun seuraaminen katsomosta on pahin mahdollinen kokemus, koska hän ei pysty vaikuttamaan lopputulokseen.

Janne Lahdelle ratkaisevan SM-liigafinaalin seuraaminen ei ollut välttämättä helppoa, mutta lopputulos oli hänelle erittäin mieluisa.

Lahti joutui ilmoittamaan uransa loppumisesta loukkaantumisen takia kesken kauden. Lahti pelasi runkosarjassa 19 ottelua, eikä hän olisi sääntöjen mukaan saanut mitalia. Toimitusjohtaja Antti Toivanen kuitenkin luovutti oman mitalinsa Lahdelle.

– Aika huikea fiilis. Pystyin samaistumaan jätkiin täysin, vaikken itse pelannut. Lätkä on joukkuepeli. Kun joku kaatuu, muut nousevat esiin, Lahti hymyili.

– Kyllä kesällä jo näkyi, että olemme oikeilla raiteilla. Viime vuoden harharetki opetti meille varmaan paljon.

Lahti kertoi, että häntä vaivannut nilkka tuntui hyvältä kauden alussa, mutta kauden aikana tapahtui käänne huonompaan suuntaan. Hän joutui jättämään rakastamansa ammatin.

Lahden ei tarvinnut levätä pitkään laakereillaan. Atomirotassakin mukana ollut Lahti soittaa kitaraa parissakin eri bändissä. Lisäksi hän on aloittamassa töitä kaverinsa tatuointistudiossa.

– Oli se lopettaminen iso pettymys. Onneksi sain käsitellä asian rauhassa. En käynyt hallillakaan vähään aikaan.

Lahti sai nauttia mestaruudesta aktiivisemmassakin roolissa, sillä hän oli mukana vuoden 2006 mestaruusjuhlissa.

– Lätkä oli aika erilaista silloin, mutta sekin ryhmä oli todella sitoutunut, MM-kullan Leijonissa keväällä 2011 saavuttanut ex-hyökkääjä summaa.  

Lue myös:

    Uusimmat